Intrarea în casă: prima impresie contează!

412
Intrarea în casă: prima impresie contează! - fondintrareacasa-1373979378.jpg

Articole recomandate

Intrările întunecoase, reci și neprietenoase îi sperie pe vizitatori și musafiri. Nu este deloc greu să amenajăm o intrare primitoare.

Ne trebuie doar puțină imaginație și voință. Intrarea în casă ne reprezintă și pe noi ca oameni, caracterizează casa și personalitatea proprietarilor. Atunci când este sumbră și total neprietenoasă îi depărtează și îi sperie pe vizitatori.

Foarte potrivite sunt culorile deschise, calde și suprafețele generoase din sticlă. Chiar și mânerul ușii cu o formă mai specială poate fi mai prietenos față de unul care este ales la întâmplare, doar așa pentru că trebuie.

În zilele noastre intrarea reprezintă un spațiu independent, care se află mai ales în interiorul locuinței și care tinde tot mai mult să aibă pereții sau măcar suprafețele mari din sticlă. Intrarea în casă poate fi reprezentată și de o "grădină de iarnă", ale cărei flori să primească oaspeții cu multă bucurie. De asemenea, aceasta poate fi un "paravan" bun împotriva frigului, astfel fiind protejate încăperile din casă.

Ușa intrării

Un aspect important îl reprezintă alegerea unei uși potrivite pentru locuința dumneavoastră, deoarece aceasta trebuie să fie potrivită stilului, materialului și clădirii per ansamblu. Ușa trebuie să fie și din punct de vedere cromatic în concordanță și armonie cu nuanțele fațadei. De cele mai multe ori, clădirile noi au uși simple, cu linii drepte, pe a căror suprafață se văd gemulețe din sticlă. Motivul este unul singur: interiorul va arăta mult mai primitor dacă ușa permite pătrunderea razelor solare. În acest aspect trebuie ținut cont și de zona în care se află casă. În cazul în care locuiți într-o zonă cu multă agitație și trafic intens este recomandat să utilizați geamuri groase, speciale, care protejează fonic.

Cutia poștală și soneria

De asemenea, la intrare sau pe ușă se află cutia poștală, soneria, felinarele. Pentru a se potrivi una cu cealaltă este bine să fie achiziționate în același timp. Mânerele, plăcuțele cu numele și cu numărul casei sunt produse de cele mai multe ori din inox, deoarece poate fi combinat foarte bine cu alte materiale. În afară de inox se folosesc și materialele de aluminiu, alamă sau bronz.

Aleea și straturile cu flori

Foarte importantă este aleea care întâmpină oaspeții și care îi conduce la ușă. Aceasta poate fi pavată cu pietre mari din granit sau nu numai. Este recomandat ca straturile sau platele de-o parte și de cealaltă a cărării să fie din soiuri ușor de întreținut, rezistente și care să dea un aspect minunat intrării.
(www.incasa.ro)


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 05 Iulie 2013
Stire din Diverse : Cum îngrijim plantele vara
Miercuri, 10 Iulie 2013
Stire din Diverse : Decor în stil Indian
Vineri, 05 Iulie 2013
Stire din Diverse : Hrana, direct din grădină
Pagina a fost generata in 1.7179 secunde