Leușteanul. De ce e bine să-i facem mai mult loc în dietă

137
Leușteanul. De ce e bine să-i facem mai mult loc în dietă - leustean-1411393245.jpg

Articole recomandate

Doar românii se mai bucură de câte o ciorbiță ori tocăniță de vară cu aromă inconfundabilă de leuștean. Cât despre beneficiile pentru sănătate, potrivit http://sanatate.bzi.ro/afectiuni ,există cel puțin cinci remedii pe bază de leuștean pe care le poți folosi în diverse situații.

Infuzia de Frunze. Toarnă peste o linguriță cu frunze uscate sau verzi o cană cu apă clocotită. Lasă la infuzat 10 minute, după care strecoară preparatul și consumă-l îndulcit cu puțină miere. Este foarte bun mai ales dacă suferi de indigestie, cu condiția să-l bei înainte de masă. Stimulează secrețiile gastrice, favorizând digestia. În plus, crește poftă de mâncare la persoanele care suferă de anorexie.

Tonic digestiv cu leuștean. Calitățile terapeutice ale leușteanului Sucul proaspăt de frunze - Spală bine 3-4 legături de leuștean și pune-le cu tot cu codițe în blenderul electric, să se paseze, împreună cu 2-3 căni cu apă. Fă o cură de 10 zile cu acest preparat; e bine să bei câte un pahar sau două pe zi. Pe lângă clorofilă, mineralele și vitaminele pe care le are, sucul de pătrunjel ajută la dizolvarea calculilor renali. Consumat preventiv, te protejează de apariția lor.

Decoctul de rădăcină. Se macină sau se rad 3-4 rădăcini de leuștean foarte bine spălate. Se pun la fiert în 2 căni cu apă și se lasă pe foc 20 de minute. Se beau 2-3 căni pe zi pentru tratarea cistitelor, prevenirea formării gazelor în intestin și împotriva simptomelor neplăcute cauzate de instalarea menopauzei.

Pulberea de semințe. Se macină 2 linguri în râșnită electrică și se ia pulberea obținută în 2-3 reprize de-a lungul unei zile, amestecată cu un pahar cu apă. Este un remediu foarte bun pentru colicile abdominale, dar și pentru reglarea tensiunii arteriale. Cataplasmele cu frunze - Zdrobește o mâna cu frunze proaspete de leuștean după ce le-ai spălat cu apă rece. Pune-le pe pielea afectată de urticarie sau de pete, bandajează locul și lasă-le să acționeze câteva ore. Calmează mâncărimile și reduc inflamațiile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 23 Septembrie 2014
Stire din Diverse : Dietă pentru vegetarieni
Sâmbătă, 20 Septembrie 2014
Stire din Diverse : Ce înseamnă să negociezi cu propriul copil
Sâmbătă, 20 Septembrie 2014
Stire din Diverse : De ce numai eu n-am voie la fast-food?
Sâmbătă, 20 Septembrie 2014
Stire din Diverse : Copilul e prea agresiv la joacă?
Sâmbătă, 20 Septembrie 2014
Stire din Diverse : Chec pufos cu alune - desert pentru la școală
Vineri, 19 Septembrie 2014
Stire din Diverse : Din secretele unei diete sănătoase
Vineri, 19 Septembrie 2014
Stire din Diverse : Mănâncă lactate și slăbește
Vineri, 19 Septembrie 2014
Stire din Diverse : Există dulciuri care nu îngrașă?
Pagina a fost generata in 2.3682 secunde