Lucrări de sezon în grădina ta

165
Lucrări de sezon în grădina ta - lucrarisezon4m-1393945367.jpg

Articole recomandate

Această perioadă de început de martie este ideală pentru a face ordine printre unelte, a repara ceea ce trebuie reparat, a ascuți cuțite și clești și a verifica furtunul de grădină, robineții și rezervele de sfoară pentru legat. 


Fă-ți un plan. Lucrările de primăvară în grădină înseamnă și un plan cu ceea ce vrei să sădești, dar și o listă cu semințe pentru flori, gazon și legume timpurii, recomandă specialiștii Casă și grădină.ro. Nu uita să pui pe listă și un măr, un păr sau vreo doi caiși. E mare păcat să ai un petec de pământ pe lângă casă și să nu ai un pom cu fructe.
O altă listă și alte planuri trebuie făcute pentru nevoile plantelor din casă: pământ nou, îngrășăminte, ghivece noi. Fiecăruia după nevoi. Lucrările de primăvară în grădina includ și balconul, podul casei și beciul. Și prin locurile acelea este nevoie de puțină ordine și o trecere în revista a necesităților. 


Administrarea de îngrășăminte. Folosiți-le pe cele mai bogate în azot pentru plantele ce înfrumusețează prin frunze. Îngrășămintele bogate în fosfor și potasiu ajută plantele să aibă rădăcini puternice și să înflorească abundent.
Însă afară, în grădina cea mare, lucrurile sunt ceva mai complicate. Începe prin a curăța pământul de uscături, frunze moarte ori alte resturi.. Repară gardul și trece în revistă starea gardului viu. Trebuie curățat cu atenție, tuns sau îndesit cu arbuști noi, după caz. Lucrările de primăvară în grădina continuă cu afânarea solul și nivelarea acestuia. Urmează să fertilizezi pământul cu gunoi de grajd, mușchi de turbă și compost. Operațiunea se face în două-trei etape, iar pe prima o poți face la finele lui februarie, iar următoarele, din două în două săptămâni. Dacă se intercalează și o ploaie bună, e perfect!


Trece în revista plantele veșnic verzi. Trebuie tunse, curățate și rărite dacă este cazul. Operațiunea este perfectă pentru luna martie. Tot în martie trebuie plantați bulbi pentru plantele perene cu bulb și trebuie îngrijit gazonul. Lucrările de primăvară în grădina implică și refacerea acestuia, de la fertilizare, până la umplerea spațiilor goale. 
Nu uita nici de îngrijirea pomilor, curăță uscăturile, sapă la rădăcina lor, adaugă bălegar sau compost și acoperă cu pământ săpat. În plus, în zilele mai călduroase, pomii se stropesc cu soluții contra bolilor și dăunătorilor. Plantează noi pomi fructiferi, îndesește gardul viu și curăță, dacă trebuie, iederaâ




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 27 Februarie 2014
Stire din Diverse : Ce colecții să faci în casa ta
Joi, 17 Ianuarie 2013
Stire din Diverse : Idei pentru decorarea livingului
Joi, 17 Ianuarie 2013
Stire din Diverse : Case eco pasive
Pagina a fost generata in 2.7838 secunde