Secretele unei bucătării practice și moderne

384
Secretele unei bucătării practice și moderne - secretbucat4m-1393945449.jpg

Articole recomandate

Specialiștii sunt de părere că mobilea de bucătărie… de comandă face din acest spațiu un loc practice, dar și modern în același timp, cu adevărat adaptat spațiului și nevoilor familiei.


Atenție, însă, dacă îți faci bucătărie cu mobilă de comandă, specialiștii Casa.mea recomandă să ții cont de câteva detalii.


În primul rând stabilește exact ce vrei și care sunt nevoile reale. S-ar putea să ajungi la concluzia că dulapurile suspendate sunt ceva mai înalte decât ar fi fost necesar, iar la unul din dulapurile de jos era mai bine dacă avea și câteva rafturi. Ca să nu ajungi la momentul regretelor, ai la dispoziție câteva trucuri. De exemplu, ia niște cutii de carton, ziare și imaginează la modul real bucătăria. O să-ți dai seama mult mai bine ce și cum ai nevoie, decât dacă te vei limita la un plan pe hârtie, oricât de riguros ar fi acesta în ceea ce privește dimensiunile. Nu uita să iei în calcul direcția în care se deschide ușa, fereastră sau ușa de la balconul din bucătărie. Verifică și ține cont de locul în care se află prizele și țeava de gaz și evaluează corect (luând în calcul și bugetul) eventualele modificări. Sunt detalii, dar îți pot da tot planul peste cap. 


Alege mobilă în două nuanțe. Este mult mai simpatică și mai practică pentru bucătăriile normale și, culmea, prețul este mai mic în varianta în care mergi pe bucătărie cu mobilă de comandă. Asta nu înseamnă că nu poți merge pe o singură culoare. Ia mostre și compară cu faianța, gresia sau culoriile pe care deja le ai în bucătărie. Te vei stabili mai ușor la soluția optimă. Caută posibile modele care îți plac și inspiră-te. Nu te grăbi și pune deoparte ceea ce îți place. Un tâmplar bun poate face orice model. Dacă tâmplarul spune că nu poate, caută fără reticențe altul. Insistă cerând ce-ți place ție, nu ce se poartă, ce vrea meșterul sau ce le-ar plăcea prietenilor.


Organizarea interioară. Stabilește până la detaliu organizarea interioară a spațiului din dulapurile pentru modelul de bucătărie cu mobilă de comandă. Este esențial. Uită-te la modele în magazine, în reviste sau pe internet și selectează din acele compartimentări interioare numai secțiunile care te interesează și care sunt funcționale pentru tine. Ține cont de nevoile tale personale de a depozita lucrurile. Există uneori tipuri de compartimentări la care poate nu te-ai fi gândit, așa că insipră-te. 


Vizitează magazinele cu mobilă foarte scumpă. Au idei și soluții excelente. Stabilește un buget și nu-l depăși. Caută firme care realizează mobilă pe comandă. Unele dintre ele fac adevărate opere de artă. Stabilește firma cu care vei lucra după ce vezi mai multe oferte. Cere să vezi piesele lucrate anterior, ca să-ți dai seama concret de calitatea lucrării. Cere să-ți fie inclus în preț transportul și asamblarea.


Alege feronerie scumpă și de bună calitate. Este o investiție esențială. Alege materiale de calitate pentru piesele de mobilier. În cazul în care mergi pe bucătărie cu mobilă de comandă, măsoară de zece ori și verifică măsurătorile. După ce faci comanda, cere și stabilește precis termenul de finalizare. Frumusețea și avantajele pentru bucătărie cu mobilă de comandă este aceea că poți alege și poți stabilii exact ce vrei, așa că folosește-ți la maximum imaginația și fii pretențios. Nu-i ușor să-ți faci bucătărie cu mobilă de comandă, dar este mult mai eficient, iar rezultatul final poate fi cu mult peste așteptări.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 05 Martie 2014
Stire din Diverse : Lucrări de sezon în grădina ta
Joi, 27 Februarie 2014
Stire din Diverse : Ce colecții să faci în casa ta
Joi, 17 Ianuarie 2013
Stire din Diverse : Idei pentru decorarea livingului
Joi, 17 Ianuarie 2013
Stire din Diverse : Case eco pasive
Pagina a fost generata in 1.9309 secunde