Lucruri neadevărate despre bani și cheltuieli

64

Articole recomandate

1. Crezi că pierzi bani plătind chirie

Se spune că atunci când închiriezi ceva (de la mașini, până la locuințe), nu faci altceva decât să arunci banii în buzunarul proprietarului. În realitate, însă, proprietatea aduce cu sine o mulțime de cheltuieli: de la rată, ipotecă și impozite, la cheltuieli de întreținere. Dacă se sparge o țeavă în locuința în care trăiești, reparația îl privește pe proprietar. Iar dacă tu ești proprietarul, datoria cade pe umerii tăi. În plus, din cauza vremurilor pe care le trăim, nu vei ști niciodată dacă banii pe care i-ai dat pe casă îi vei recupera sau nu în cazul în care vrei să vinzi proprietatea pentru a-ți lua ceva mai mare.

2. Economisesc bani cumpărând la reduceri

Nimic nu este mai satisfăcător decât să-ți achiziționezi produsul dorit la un preț bun. Problema este că în timp ce te "păcălești" că cheltui puțin pe diverse obiecte, în realitate cheltui mai mult pentru că iei "la reducere" lucruri de care nu ai neapărată nevoie. Dacă vrei într-adevăr să economisești bani în perioada de reduceri, fă-ți o listă cu lucrurile de care ai neapărată nevoie și nu te abate de la ea.

3. Ca să investesc am nevoie de mulți bani

Oamenii se gândesc la investiții ca la o cantitate uriașă de bani plasată pe piață de către specialiștii de pe Wallstreet. În realitate, însă, nu-ți trebuie portofelul lui Warren Buffet ca să faci câteva mișcări înțelepte. Pentru asta trebuie să pui de-o parte bani pentru datorii, fonduri de urgență, economii și investiții. Strânge lunar bani și pentru capitolul investiții apoi, când te simți pregătit, cere sfatul unui broker.

(www.sfatulparintilor.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 23 Iulie 2013
Stire din Diverse : Cum să ai succes în carieră
Pagina a fost generata in 2.7997 secunde