Lucruri vitale pe care nu le știi despre bărbați

151
Lucruri vitale pe care nu le știi despre bărbați - lusruribarabati-1369745639.jpg
Crezi că inima unui bărbat nu bate mai tare la sfârșitul unui film de dragoste sau că lumea lui nu se prăbușește atunci când îi propui să luați o pauză? Află de la experți despre cum iubesc bărbații și, mai important, despre cum își manifestă aceștia emoțiile. Iată câteva lucruri vitale pe care trebuie să le știi despre reprezentanții sexului opus, care te vor ajuta să-l înțelegi mai bine pe iubitul tău. 

Bărbații sunt la fel de emoționali ca și noi 

Doar pentru că reacționăm diferit, nu înseamnă că avem simțiri diferite. De fapt, avem cam aceeași inteligență emoțională, arată un studiu care a analizat 500 de mii de adulți în plan emoțional. Rezultatele ne asigură că bărbații sunt la fel de emoționali ca femeile și la fel de capabili să lege relații profunde. 

Bărbații uită mai repede o suferință 

Bărbații se consumă foarte tare în interior, dar găsesc puterea să treacă mai repede peste momentele dificile din plan amoros. Aceștia se pare că au un mecanism mai bun de apărare împotriva șocurilor emoționale. Tocmai de aceea, bărbații par să treacă peste o despărțire foarte repede. În cadrul unui studiu, atât bărbații, cât și femeile s-au uitat la câteva imagini cutremurătoare, iar trei săptămâni mai târziu, au fost rugați să descrie, atât cât își aduc aminte, imaginile văzute. Femeile au reușit să-și amintească mai multe detalii, comparativ cu bărbații. Cercetătorii au tras concluzia că și în relațiile de cuplu femeilor le rămân întipărite momentele tensionate, pe când bărbații le uită mai repede. 

Bărbații se feresc să zică ce gândesc 

Un alt obstacol într-o relație este faptul că bărbații sunt mai puțin comunicativi. Într-adevăr, o mulțime de studii ne confirmă că bărbații folosesc mai puține cuvinte când vor să exprime o idee și vorbesc mai puțin în public, atunci când se adresează unui grup, nu unei singure persoane. Femeile vorbesc ca să-și limpezească mintea și ca să-i atragă pe alții în jurul lor, în timp ce mintea bărbaților se aglomerează când comunică, pentru că vor să găsească cea mai bună formulare, cu care să elimine competiția, explică psihiatrul Mark Goulston. Bărbaților le este teamă să zică ce le trece prin minte, ca să se descarce, așa cum facem noi. Aceștia consideră că e periculos să comunici așa pentru că riști să spui ceva stupid cu care poți răni pe cineva sau care poate atrage umilințe din partea celorlalți. Așa că tăcerea e de aur! 

(sursa: www.eva.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Aprilie 2013
Stire din Actual : Un cuplu, găsit mort într-un hotel
Pagina a fost generata in 5.233 secunde