Ne plictisim în cuplu. Ce e de făcut?

270
1
Ne plictisim în cuplu. Ce e de făcut? - tehnicicuplu-1369745614.jpg
Simți că relația ta stă pe loc? Fă ceva să o revigorezi! Nu trece direct la înlocuirea ei, căci vei repeta aceleași greșeli pe care le-ai făcut în relația actuală. 

Nicio relație nu poate fi mereu proaspătă și surprinzătoare. Trăiești aceeași blazare, plictiseală, rutină alături de un partener blazat, plictisit. Mai urli din când în când la bietul partener sau la bietul copil, exprimându-ți revolta față de stagnarea în care simți că te afli. Vrei și nu prea vrei să schimbi ceva. Dar, oricum, nu știi ce anume… Și îți este groaznic de frică de schimbare. Care e soluția?

Pentru a evita blazarea în cuplu, ai grijă și nu confunda: l treburile casnice cu obligațiile strict personale - ele sunt necesare și trebuie făcute de cine are la un moment dat mai mult timp pentru ele, astfel încât să nu se creeze un disconfort în casă l ajutorul primit de la soț pentru treburile din casă cu dragostea lui; de aceea, nu întârziați în a discuta și rediscuta periodic felul și ritmul în care veți asigura acoperirea tuturor muncilor de casă l treburile casnice cu îndatoririle de soție. Nu au nicio legătură. Și vei afla acest lucru, până la urmă, dar s-ar putea să fie prea târziu, ostilitatea și resentimentele să se fi instalat deja.

Ce mai poți face pentru a salva relația

Oferă înainte de a cere de la partener și nu pentru a-l face pe partener să se simtă obligat, dator, ci pentru că, făcând lucruri pentru celălalt, nu îi oferi doar lui, ci în primul rând tot vouă, investind în relația voastră.

Respectă pasiunile celuilalt, timpul lui personal, dorința lui de a avea și momente de singurătate, momente cu prietenii, cu colegii, cu altcineva decât cu tine și copilul.

Triază cu atenție ce e cu adevărat intolerabil în comportamentul partenerului și ceea ce nu e decât propria ta frustrare că ți-a fost încălcată autoritatea. Autoritate pe care tu singur(ă) ți-ai asumat-o, ca un dictator al unei țări imaginare.

Respectă-te pe tine ca om și nu te pune în situații jenante, respectă-ți partenerul / partenera și încearcă să nu îl / o pui în situații penibile.

Fii foarte atent(ă) la ce spune partenerul, nu la ce crezi tu că ar vrea să spună, ascultă și auzi în același timp, și taci când omul vorbește. Dacă vorbiți în același timp, cine mai ascultă?

(sursa: babyunica.ro)

Comentează știrea

Miruna
29 mai 2013
Desigur, sunt și lucruri care nu au ieșit așa cum mi-aș fi dorit. Rep: Ce altceva vă mai deranjează? Radu Mazăre: Ce mă amuză pe mine este faptul că domnii europeni ne tot dau nouă lecții de anticorupție, iar eu citesc în fiecare zi câte zerouri în coadă

Desigur, sunt și lucruri care nu au ieșit așa cum mi-aș fi dorit. Rep: Ce altceva vă mai deranjează? Radu Mazăre: Ce mă amuză pe mine este faptul că domnii europeni ne tot dau nouă lecții de anticorupție, iar eu citesc în fiecare zi câte zerouri în coadă fură ei și ce scandaluri sunt.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Aprilie 2013
Stire din Actual : Un cuplu, găsit mort într-un hotel
Pagina a fost generata in 0.2435 secunde