Meniu special de Sărbători pentru copii

1406
Meniu special de Sărbători pentru copii - 3789e287804a11ddc7414eebf690ef65.jpg
Festinul de Crăciun include, la români, multe preparate care nu sunt dintre cele mai sănătoase. Principalul ingredient al bucatelor de pe masa de sărbătoare este carnea de porc. Dacă pentru bebeluși regulile sunt foarte clare, acest tip de carne fiind complet interzis, pentru copiii mai mari de doi ani restricțiile sunt ceva mai puțin severe. Asta nu înseamnă că micuții se pot înfrupta fără probleme din cârnații, sarmalele și fripturile pregătite în familie.
La fel și pentru dulciuri. Se știe că sărbătorile sunt pline de cadouri, multe dintre ele dulci. Bombonele, ciocolățele, napolitane, biscuiți, toate acestea sunt nelipsite din tolba Moșului. Dar trebuie consumate cu cumpătare.
"Indiferent de bunătățile pe care le facem pentru masa de Sărbători, trebuie să avem în vedere și alimentația copiilor. Ei ar trebui să-și mențină meniul normal. Sigur, pot să guste din preparatele tradiționale, dar fără să reprezinte o masă întreagă. Iar dulciurile trebuie date cu porția. Copiii au nevoie în continuare de supe și ciorbițe cu multe legume, iar în locul preparatelor de porc se pot servi preparate din carne de pasăre sau de pește", recomandă dr. Simona Petrescu.

Supă pentru felul întâi
Ideală pentru felul întâi, supa constituie o metodă sănătoasă de hidratare și eliminare a toxinelor. Ea trebuie să conțină, în mod obligatoriu, multe-multe legume și, eventual, carne săracă în grăsimi precum cea de pui sau de vită.

Salată de crudități
În loc de clasica salată de boef, care, deși are multe legume, include și o cantitate foarte mare de maioneză, copiilor le putem prepara o salată mixtă de crudități. Putem folosi tot soiul de legume, cât mai colorate, însă neapărat crude. Aromele pot fi completate de o lingură de ulei de măsline și puțină zeamă de lămâie, bogată în vitamina C.

Somon cu sos de iaurt
Bogat în grăsimi sănătoase, de un roz inconfundabil, somonul constituie un aperitiv nutritiv excelent. Sandvișurile cu somon, un strat subțire de unt și pâine neagră prăjită sunt foarte apreciate de cei mici. Somonul proaspăt poate fi preparat și la grătar, lângă o mână de legume și o lingură de sos cu iaurt, usturoi și pătrunjel proaspăt.

Vită la cuptor
O alternativă la carnea de porc o reprezintă și cea de vită. Poate fi pregătită la cuptor, alături de câteva legume clasice, gen cartofi, morcovi, ceapă, ardei. Puțin vin roșu nu strică, pentru gust. Iar dacă pe cei mici nu îi încântă legumele la cuptor, piureul de cartofi sigur nu îl vor refuza.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Noiembrie 2010
Stire din Diverse : Fără vizite nocturne în patul părinților
Vineri, 17 Decembrie 2010
Stire din Cetățenești : "Ați văzut drac mort?"
Luni, 06 Decembrie 2010
Stire din Cetățenești : "O să mă bagi în mormânt!"
Miercuri, 01 Decembrie 2010
Stire din Social : Coadă pentru copiii nimănui
Pagina a fost generata in 0.3235 secunde