Metode pentru ameliorarea Sindromului Down

161
Metode pentru ameliorarea Sindromului Down - sindromdown-1412948500.jpg

Articole recomandate

Din păcate, în ultimii ani, destul de mulți părinți se confruntă cu această afecțiune, alături de copiii lor. Informațiile furnizate de Copilul.ro pot fi de ajutor pentru corectarea sindromului:

Dificultățile și întârzierile în dezvoltarea motrică a copiilor cu sindrom Down pot fi corectate și corijate cu ajutorul kinetoterapiei. Acțiunile care trebuie întreprinse sunt următoarele: îmbunătățirea posturii în fiecare etapă de dezvoltare; dezvoltarea stabilității și echilibrului prin exersarea reacțiilor posturale și de stimulare proprioceptivă; disocierea și variația mișcărilor ; îmbunătățirea și îmbogățirea deprinderilor motrice de bază și aplicativ-utilitare; antrenarea deprinderilor necesare vieții de zi cu zi; corectarea deficiențelor ce pot apărea datorită tonusului scăzut (picior plat, genu recurvatum, lordoză, abdomen proeminent); dezvoltarea coordonării mișcărilor; creșterea, cât este posibil, a tonusului muscular; antrenarea capacității de effort.

Alte sfaturi 

1. La copiii cu sindrom Down se recomandă începerea cât mai devreme a programului kinetic, program numit intervenție timpurie. Asfel, șansele ca acești copii să obțină în viitor un grad cât mai mare de independență cresc simțitor. Părinții sunt învățați să lucreze și ei cu proprii copii, în urma consilierii de kinetoterapeut, ei devenind co-terapeuți.

2. Tratamentul trebuie să răspundă cerinței de bază a dezvoltării și creșterii copilului. În perioada de dezvoltare a deprinderilor motorii de bază se pune fundamentul dezvoltării motorii viitoare. Este de preferat ca intervenția motorie a kinetoterapeuților să aibă loc corect în această perioadă. Un aspect neaparat obligatoriu și elementar de cunoscut este că în apariția limitărilor în comportamentul motor în cazul copiilor cu sindrom Down îl constituie incapacitatea, dizabilitatea de stabilizare a posturilor. În contextul general, dar și specific al programelor kineto, aceasta înseamnă că în dezvoltarea fiecărei deprinderi neuromotorii de bază trebuie stimulată postura primară de bază și funcțional, echilibrat.

3. Și terapia prin joacă are un succes mare în rândul copiilor cu sindrom Down. De asemenea, acești copii pot fi introduși în grupe de copii cu același sindrom, dar și fără dizabilități, antrenarea și angajarea în execuții fiind favorizată de dorința de imitație specifică copiilor cu sindrom Down. 

De precizat că Sindromul Down este însoțit de o evoluție anormală a dezvoltării motorii și de abilități motorii reduse. Acest fapt se datorează comportamentului explorativ redus și sistemului neuromotor afectat. Copii cu sindrom Down au probleme cu deprinderile motorii fine -coordonare, manipulare, au o rezistență mai mică la efort cu oboseală rapid instalată datorită hipotoniei musculare, execută dificil sarcini motorii complexe. Se pot, de asemenea, evidenția probleme de coordonare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 11 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Inamicii din ecranul televizorului
Vineri, 10 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Din ce surse poți demara o afacere
Vineri, 10 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Ce înseamnă un plan de marketing
Vineri, 10 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Modalități de motivare a angajaților
Vineri, 10 Octombrie 2014
Stire din Diverse : De ce e bine să fii antreprenor
Pagina a fost generata in 2.5024 secunde