Murături asortate

116

Articole recomandate

Ingrediente: un amestec de legume sănătoase, nepătate și nelo-vite, neatinse de brumă și proaspăt culese: castraveți, pătlăgele ne-coapte, ardei grași lungi și pepeni verzi mici, păstăi de fasole fierte, morcovi tăiați în felii subțiri.

Preparare: După sortare și spălare, legumele se așează la murat, ca și castraveții, în bidoane. Pentru a le da un gust mai plăcut și pentru a ajuta la conservarea lor, se adaugă frunze de vișin, de stejar sau de coacăze. De exemplu, la un bidon de 100 litri, cantitatea totală de adaosuri nu trebuie să treacă de 4-5 kg. Acestea se așează pe fundul bidonului și apoi la mijlocul și la suprafața murăturilor.

Concentrația saramurii poate fi potrivită cu ajutorul unui ou. După umplerea cu saramură, bidonul trebuie să stea o zi sau două la temperatura de 20 de grade Celsius. Dacă saramura scade, ea trebuie imediat completată, astfel încât vasul să fie în permanență plin. După acrire, murăturile se pun la rece, în pivniță sau într-un loc cu temperatură scăzută. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 26 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Gogonele murate
Miercuri, 02 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Lasagna cu brânză
Miercuri, 02 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Cum alegi hota de bucătărie
Pagina a fost generata in 1.5654 secunde