Prăjitură de toamnă cu struguri și cacao

310
Prăjitură de toamnă cu struguri și cacao - 25septprajiturastruguri-1380128772.jpg

Articole recomandate

Ingrediente: ouă 8 bucăți, zahăr tos 24 de linguri, ulei de rapiță 24 de linguri, lapte grăsime 1,5 % - 24 de linguri, zahăr vani-lat 1 plic, praf de copt 1 plic, coa-jă de lămâie confiată o linguriță, făină albă de grâu cca. 350 g, pentru a se obține un aluat mai consistent decât cel pentru chec, cacao 100 g, struguri albi de masă 2-3 ciorchini. Pentru glazură:cacao 3-4 linguri, zahăr tos 2-3 linguri, tortenguss (ge-latină pentru tarte) transparentă un plic, apă rece 200 ml. Preparare: Ouăle se bat energic cu zahărul, uleiul, lap- tele, zahărul vanilat până ce se omogenizează și se obține o cremă consistentă. Apoi se adaugă făina amestecată cu praful de copt și praful de cacao, amestecându-se ușor până se în-corporează toate ingredientele. Compoziția obținută se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pregament, apoi se așază boabele de struguri după dorința fiecăruia. Prăjitura se pune la copt, în cuptorul preîncins la cca. 200 grade în primele 15 minute, apoi se scade temperatura la 180 de grade și se lasă cca. 45 de minute la copt. După ce prăjitura a trecut testul scobitorii se scoate și se lasă la răcit. Între timp se prepară glazura: praful de gelatină se dizolvă în cca. 200 ml de apă rece, împreună cu 2-3 linguri de zahăr tos și se dă la fiert, la foc mediu, cca. 5 minute. Când clocotește se dă deoparte, se adaugă praful de cacao, apoi se dă din nou la foc cca. 2 minute, apoi se lasă la răcit cca. 5 minute. Se toarnă glazura călduță peste prăjitura re-ce. Acest deliciu se lasă peste noapte la rece și se por-ționează abia a doua zi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 26 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Gogonele murate
Luni, 23 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Ponturi în bucătărie
Luni, 23 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Vasele de gătit, la locul potrivit
Pagina a fost generata in 1.6921 secunde