Oferte de Crăciun în Bucovina și Brașov

723
Oferte de Crăciun în Bucovina și Brașov - ofertedecraciun11354914143-1354930132.jpg
Dacă nu v-ați făcut încă planurile pentru vacanța de Crăciun și Revelion, am cotrobăit noi pe internet să vă prezentăm câteva posibilități românești. De aceea ne-am oprit asupra pensiunilor și ofertelor de agro-turism. Că ce poate fi mai frumos decât un Crăciun în mijlocul autenticului?

Chiar dacă se află într-un alt capăt de țară, la vreo 700 de km de Constanța, Bucovina este mai ușor accesibilă datorită drumului european care din Urziceni merge ață spre Nord, traversând țara.

La o pensiune de trei stele din Vama, de exemplu, un pachet de Crăciun, 6 nopți între 22 și 28 decembrie este, în funcție de cameră, de 1.100 lei, 1.250 lei sau 1.400 lei de persoană. În acești bani se asigură micul dejun și cina, vin fiert și cozonac după-amiaza, și diverse gustări la amiază. În prima seară se oferă cina completă de primire, care poate fi și de post deși ziua următoare, după sacrificiul ritualic al porcului, urmează pomana acestuia care numai de post nu e. Cum o vacanță în Bucovina fără o raită prin câteva mănăstiri e ca nunta fără nași, în program intră și vizitarea celor mai apropiate lăcașe de cult. Celor care nu doresc asta li se oferă alternativa pârtiei și a piscinei. Oferta mai cuprinde cine bucovinene tradiționale, primirea colindătorilor în seara de ajun, împodobirea bradului și venirea Moșului.

Pentru întâmpinarea Sfintei Zile a Crăciunului gazdele propun participarea la Liturghia Nașterii Domnului la biserica din Vama urmată de masa festivă de Crăciun cu bucate tradiționale bucovinene și preparate speciale de Crăciun. Și o seară de pe-trecere cu taraf bucovinean. Pentru zilele următoare sunt propuse plimbări cu săniile trase de cai, grătare stropite cu vin și țuică fiartă în foișor, plimbări în natură pe dealurile din zonă, săniuș, povești la focul șemi-neului alături de o cană de vin fiert și vizitarea Muzeului Ouălor Încondeiate din Vama cu demon-strație practică de încondeiere tradițională sau vizitarea casei muzeu Nicorescu.

Pentru Revelion oferta nu este asemănătoare. Între 29 decem-brie și 3 ianuarie se oferă un program asemănător însă cu tradiții de Anul Nou, călărie, prânz haiducesc și un dejun de re-facere pe 1 ianuarie, de Sfântul Vasile.

O altă ofertă care ne-a atras atenția este la intrarea în Brașov unde pentru 5 nopți, de pe 21 până pe 26 decembrie prețul este 520 de lei de persoană.

În pachet sunt incluse micul dejun și cina fiecărei zile, excluzând Ziua de Crăciun care este burdușită (ori cel puțin așa pare în ofertă) de dimineață până seara. Cu tobă, caltaboș, piftie de porc, pastă de brânză haiducească, jumări, chifteluțe, slă-ninuță afumată, toate asortate cu legume potrivite, ciorbă și, bineînțeles, sărmăluțele, care nu puteau lipsi din meniu, udate cu țuică și vin fiert.

Din păcate de aici pe 26 decembrie se dă plecarea, a doua zi de Crăciun fiind petrecută pe drum cu bucatele din desagă. Locația oferă multe posibilități - proximitatea Brașovului, a Castelului Bran sau Cetății Râșnov și a pârtiei de schi Zănoaga, din Bran, dar și a celor din Poiana Brașov ori, ceva mai departe, din Predeal.

Pentru Revelion, oferta, în același loc, este de 1.100 lei de persoană pentru 5 nopți de cazare cu mic dejun și cină plus ospățul nopții dintre ani, șampanie, foc de artificii, acces la saună și fitness. Și internet.

Spre deosebire de mesele de Crăciun, bunătățile incluse în meniu n-au nimic a face cu tradiționalul românesc: rulada de curcan cu mozzarella, bruschetele cu somon afumat, rulada de cașcaval cu struguri și kiwi… rafaello din țelină pe cruton de ananas, rulada florentină în aluat franțuzesc pot oferi un indiciu elocvent în acest sens.

În Arieșeni, la poalele Munților Apuseni în Albac la o pensiune de 4 stele (ori margarete) se oferă ca pachet de Revelion: 4 nopți (și zile) cu pensiune completă (băutura inclusă), masa festivă, plimbări cu sania trasă de cai, participarea la obiceiurile zonei, foc de tabără de Anul Nou, tombolă, karaoke pentru 1.150 de lei de persoană, data de intrare fiind 30 decembrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Decembrie 2012
Stire din Diverse : De revelion în Hua Hin, Thailanda
Sâmbătă, 03 Noiembrie 2012
Stire din Diverse : "Love Hotel" pentru câini
Sâmbătă, 20 Octombrie 2012
Stire din Diverse : Focul viu din Buzău
Pagina a fost generata in 0.3133 secunde