Cele șase obiective obligatorii ale Budapestei

273
Cele șase obiective obligatorii ale Budapestei - budapestavacante-1350653722.jpg
Dacă ai în plan o excursie în Budapesta, ce-i drept nu tocmai la o az-vârlitură de băț pentru un week-end, și nu ai mai vizitat orașul înainte, ai mai jos câteva sugestii pentru obiective obligatoriu de trecut în itinerariu.


Districtul Castelului - cafenele elegante, monumente istorice și muzee-le sunt la ordinea zilei în această parte a Budapestei. În plus, nume-roasele poduri peste Dunăre, Bise-rica lui Matthias și Palatul Regal se află și ele tot în această zonă a orașului. O vizită la Bastionul Pescarului îți aduce cele mai spectaculoase priveliști pe care Budapesta le oferă turiștilor.

Festivalul palincăi și cârnaților - unul dintre cele mai bune festivaluri, la care trebuie obligatoriu să participi odată cu venirea zilelor răcoroase din luna octombrie. Evenimentul are loc la Palatul Regal din Budapesta, pe Terasa Savoya.

Podul de lanțuri - Széchenyi Lánchíd este una dintre cele mai populare atracții ale orașului Budapesta, pentru turiști și localnici deopotrivă. Podul construit din piatră, cu capetele sale de leu, rezistă încă de la mijlocul secolului 19. 

Inclusă în Patrimoniul Mondial al UNESCO, faleza Dunării îți oferă o plimbare de-a lungul fluviului de o frumusețe rară. Localnicii o numesc Duna Korzó, iar de aici poți vedea priveliști spectaculoase ale unuia dintre cele mai admirate fluvii din Europa.

Una dintre cele mai frumoase locații verzi din Budapesta, Dealul Gellert este favoritul atât al localni-cilor, cât și al turiștilor. Mergi pe orice potecă sau drum până pe creasta sa și explorează Citadella, unde se află ruinele unei vechi fortărețe. Numeroasele parcuri și plantații de flori dau și mai multă culoare acestui obiectiv turistic. (www.tuktuk.ro)


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 20 Octombrie 2012
Stire din Diverse : Focul viu din Buzău
Sâmbătă, 29 Septembrie 2012
Stire din Diverse : Trei destinații inedite de vacanță
Sâmbătă, 22 Septembrie 2012
Stire din Diverse : În Dardanele, plutind între Europa și Asia
Sâmbătă, 22 Septembrie 2012
Stire din Diverse : Vacanță la bunica - ofertele toamnei
Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : În vizită la întemeietorii Tomisului
Sâmbătă, 06 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Singura biserică cu două altare
Pagina a fost generata in 0.2927 secunde