Rețete pentru pici
Plăcintă cu gutui
616
Aromate și gustoase, gutuile rămân fructele toamnei târzii care însă pot fi preparate, după gust, în siropuri, plăcinte sau gemuri.
Și pentru că se găsesc din belșug, ideea unei rețete cu gutui este binevenită. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru umplutura și aluatul unei plăcinte: 0.5 gr unt, 3 gutui mari, 3 linguri de nucă fărâmată, un plic de zahăr vanilat, o lingură de pesmet, o linguriță de scorțișoară măcinată. Pentru aluat aveți nevoie de 200 ml lapte, 200 ml ulei, 100 gr zahăr tos, un plic de praf de copt, 450 de gr de făină, 5 linguri de apă minerală. Începeți prin a amesteca într-un vas adânc laptele, zahărul,uleiul, apa, praful de copt și făina. Peste toate acestea se adaugă gutuile date prin răzătoare, pesmetul, nuca, vanilia și scorțișoara. Tava de copt se va unge cu margarină în prealabil. Aluatul se va împărți în două părți agale. Una se așează în tavă pentru a turna umplutura peste ea, iar a doua se va așeza deasupra ingredientelor pentru a crea o coajă crocantă. După 45 de minute de stat la cuptor, plăcinta de gutui este presărată cu zahărul tos pe deasupra și se poate servi.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
Sâmbătă, 20 Octombrie 2012
Sâmbătă, 20 Octombrie 2012
Sâmbătă, 20 Octombrie 2012
Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
Vineri, 26 Octombrie 2012
Luni, 22 Octombrie 2012
Luni, 15 Octombrie 2012