Otita, o boală care trebuie tratată cu mare atenție

627
1
Otita, o boală care trebuie tratată cu mare atenție - otitabebechic-1350047904.jpg
Infecțiile urechii reprezintă o problemă de sănătate cu care se confruntă aproape toți copiii în primii trei ani de viață. Acest aspect se accentuează iarna, când cel mic este mult mai predispus infecțiilor respiratorii.

Părinții trebuie să știe că infecțiile otice sunt favorizate de sistemul imunitar insuficient dezvoltat al copiilor. De asemenea, trompele lui Eustachio (canalele ce leagă faringele de urechea internă) sunt mai scurte decât în cazul adulților, ceea ce le permite microbilor să pătrundă mai ușor în interiorul canalului auditiv. De asemenea, otitele sunt mai frecvente în cazul băieților.

Simptome și manifestări

Simptomele acestei boli sunt complexe. Inițial pot fi semnele unei infecții respiratorii, manifestate prin tuse, secreții nazale, febră. Ulterior urechea se înfundă, iar auzul scade pentru o anumită perioadă de timp. Copilul amețește și nu își poate menține echilibrul. La sugar este întâlnită o stare permanentă de iritabilitate, agitație și chiar refuzul de a mânca. Din urechea afectată pot curge secreții alb-gălbui sau puroi.

"Tratamentul otitelor este diferit în funcție de formă. Otitele externe și majoritatea otitelor medii nu necesită tratament antibiotic. Dar dacă medicul i-a prescris micuțului tratament antibiotic, acesta trebuie urmat pe toată perioada stabilită, chiar dacă simptomele au încetat", a explicat dr. Oana Barbu, medic pediatru pentru Ghidul de Sănătate al Spitalului ISIS.

Măsuri generale

În cazul în care părinții observă semne ale unei posibile otite, trebuie aplicată o compresă cu un prosop cald și eventual vor fi administrate analgezice, dar doar la recomandarea medicului.

Nu se introduc picături în urechea copilului înainte de examenul otoscopic, menit să certifice integritatea timpanului.

Copilul nu trebuie expus fumului de țigară. Nările trebuie suflate corect, câte una, pe rând.

De asemenea, la baia zilnică nu trebuie introdusă apă în urechile celui mic, iar curățarea se face doar la nivelul pavilionului extern.

Comentează știrea

TeIDcxjl
16 noiembrie 2012
crbTxIVINhWjtv

64PU0m kovdeqlqnamu, [url=http://okbpemikbmuo.com/]okbpemikbmuo[/url], [link=http://dxcrrmxtqwnf.com/]dxcrrmxtqwnf[/link], http://fjbzxgarbrda.com/

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
Stire din Diverse : Rețete pentru pici: supă cremă de morcovi
Sâmbătă, 06 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Cât trebuie să doarmă copilul mic?
Pagina a fost generata in 0.3407 secunde