Convinge-ți copilul să mănânce mai multe fructe și legume!

394
Convinge-ți copilul să mănânce mai multe fructe și legume! - fructelaformabebechic-1350048022.jpg
Una dintre cele mai grele sarcini ale mămicilor este să îi convingă pe micuți să mănânce sănătos, respectiv să consume mai multe fructe și legume. Pentru ca cei mici să beneficieze din plin de vitamine și nutrienți, trebuie să aveți în vedere câteva metode care să îi atragă, notează csid.ro.


Fructele și legumele sunt cu atât mai bogate în antioxidanți cu cât sunt mai colorate. De aceea, folosiți-vă de acest lucru pentru a le pune un curcubeu în farfurie. Astfel vor consuma fructele doar de dragul culorilor.

În condițiile în care salatele de fructe nu sunt pe placul lor, adăugați ceva crocant cum ar fi nucile, alunele sau nuca de cocos.

Un alt sfat important vizează sandvișurile. Acestea nu trebuie să fie plictisitoare. Pe lângă roșii, castraveți, ardei și salată, adăugați o felie de banană, puțin unt de arahide sau o felie foarte subțire sar crocantă de țelină.

Dacă cel mic dorește pizza nu ezitați să o preparați acasă. Alegeți ingrediente sănătoase precum făină integrală, brânză și carne din surse sigure. Adăugați la final roșii proaspete, piper măcinat, ciuperci proas-pete sau chiar ananas.

Poftă de înghețată? Nimic mai sănătos!

Același sfat se aplică și în cazul poftei de înghețată. Preparați în casă un suc proaspăt din fructe, turnați-l în forma pentru cuburi de gheață și puneți-l în congelator. Când începe să înghețe, înfigeți scobitori în fiecare cub, iar în câteva ore vor putea mânca cea mai delicioasă și sănătoasă înghețată preparată acasă.

Același lucru îl puteți face dacă nu vor să bea apă. Preparați cuburi de gheață din suc proaspăt de fructe și apoi puneți-le în paharul cu apă. Copiii se vor distra așteptând topirea lentă a cuburilor și observând în același timp că apa pe care o beau devine tot mai colorată.

Copilul tău obișnuiește să ronțăie diverse alimente nesănătoase? În acest caz, o gustare distractivă se prepară imediat .Tăiați un morcov, un măr, orice fruct sau legumă crocantă, subțire, sub formă de beți-șoare. Pentru un plus de gust adăugați puțină miere pe post de sos. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
Stire din Diverse : Rețete pentru pici: supă cremă de morcovi
Sâmbătă, 06 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Cât trebuie să doarmă copilul mic?
Pagina a fost generata in 0.4432 secunde