Platforma Android, sub asediul virușilor

72
Platforma Android, sub asediul virușilor - stireandroid-1376232897.jpg

Articole recomandate

Susținut de Google, sistemul de operare Android este în prezent cea mai populară platformă pentru dispozitive mobile. Succesul vine însă cu o mare povară pentru Google, compania având responsabilitatea de a proteja utilizatorii de tablete și telefoane cu Android în fața numărului uriaș de aplicații infectate cu malware, care potrivit companiei Trend Micro va depăși pragul de 1 milion înainte de finalul acestui an.

Potrivit statisticilor furnizate de Trend Micro, numărul aplicaților de Android infectate cu malware a crescut în prima jumătate a acestui an cu 350.000, până la un total de 718.000 estimat pentru luna iunie. Urmând tendința actuală, pragul de 1 milion aplicații infectate va fi depășit înainte de finalul acestui an.

Potrivit companiei, creșterea abruptă observată în ultimele luni se datorează interesului crescut arătat de hackeri și escroci pentru exploatarea bazei de utilizatori Android, deveniți din ce în ce mai numeroși. Strategia aleasă de aceștia este de asemenea îngrijorătoare, majoritatea aplicațiilor de Android infectate fiind deghizate în aplicații populare pentru smartphone, a căror legitimitate este rareori pusă la îndoială de utilizatori obișnuiți, cu atât mai puțin dacă provin direct din magazinul Google Play. În aceste condiții, simpla orientare către magazinele de aplicații oficiale nu mai prezintă suficientă garanție pentru calitatea aplicațiilor descărcate, fiind nevoie de soluții antivirus specializate pentru verificarea suplimentară a pachetelor de instalare.

Din păcate realitatea actuală ne arată că uneori nici măcar programele antivirus specializate nu pot asigura protecția necesară în fața anumitor tipuri de malware.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6204 secunde