Prietenie cu beneficii - o relație nesănătoasă

412
Prietenie cu beneficii - o relație nesănătoasă - prieteniecubeneficii-1359983517.jpg
Persoanele care preferă relațiile bazate doar pe sex devin în timp mai depresive și mai frustrate decât cele care vor să construiască o relație stabilă. De cele mai multe ori, motivele pentru care anumite persoane nu doresc o relație de lungă durată țin de comoditate: nu au timp pentru a clădi o legătură serioasă, nici resurse, nu au nici răb-darea necesară, sunt tot timpul suspicioși pe celălalt partener și… motivele pot continua.


Psihologii cred că, partenerii care se întâlnesc doar pentru sex nu au cum să se bucure de o relație de cuplu fericită deoarece nu cultivă un stil de viață echilibrat, nici principii bazate pe respect sau responsabilitate. De aici și expresia numită generic "friends with benefits/ prieteni cu beneficii" dată de specialiștii englezi.

Pentru a ajunge la această concluzie, coordonatorii studiului au intervievat și au observat relațiile a peste 14.000 de studenți, din diferite medii sociale. Cercetările mai arată că cei care preferă să aibă mai mulți parteneri pentru sex rămân după un timp cu un gust amar. "Cea mai frecventă consecință este senzația de penibil, însoțită de înstrăinare sau chiar de încheierea oricărui fel de relație cu acea persoană și chiar cu eliminarea posibilității unei prietenii viitoare", spun specialiștii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 02 Februarie 2013
Stire din Diverse : Plictiseala dăunează grav sănătății
Sâmbătă, 02 Februarie 2013
Stire din Diverse : Vrei să fii fericit? Iată câteva secrete
Pagina a fost generata in 0.2633 secunde