Comuna Limanu s-a înfrățit cu localitatea Santa Marinella

Primarul Nicolae Urdea s-a făcut "frate de cruce" cu italianul Gianpiero Rossanesse

731
Primarul Nicolae Urdea s-a făcut
O delegație din cadrul Primăriei Limanu, condusă de edilul comunei, Nicolae Iustin Urdea, se află, în aceste zile, la Festivalul Callatis, organizat la Roma.

În cadrul acestui eveniment, comuna Limanu s-a înfrățit, în pre-mieră, cu o localitate din străinătate: Santa Marinella, un municipiu care face parte din capitala Italiei. Localitatea este situată la aproxi-mativ 60 de kilometri de Roma și are 15.000 de locuitori. Tot aici, trăiesc aproximativ 700 de români. De remarcat că cele două localități care s-au înfrățit au în comun faptul că sunt stațiuni turistice, la malul mării.

Prima întâlnire a reprezentanților celor două localități a avut loc la Columna lui Traian. Românii i-au învățat pe italieni horele românești, primarul din Limanu, Nicolae Iustin Urdea, fiind cel care a dat tonul dansului popular românesc. De altfel, pe tot parcursul Festivalului Callatis, organizatorii promovează dansurile populare românești în diverse piețe din Roma.

Ceremonia de semnare a acordului de înfrățire dintre Limanu și Santa Marinella a avut loc la Academia di Romania, în prezența viceprimarului Romei, Federico Rocca, din partea comunei românești semnând primarul Urdea, în timp ce, pentru localitatea italiană, a parafat acordul președintele Consiliului Comunal, Gianpiero Rossanesse.

La întâlnire, au fost prezenți și producătorul Festivalului Callatis, Cornel Diaconu, Eugen Terteleac, președintele Asociației Românilor din Italia, dar și români din diaspora și din țară veniți special pentru a susține acest festival care se desfășoară, pentru prima dată după 11 ani, în afara granițelor țării.

v v v

A doua zi după semnarea protocolului de înfrățire, delegația din Limanu a vizitat localitatea Santa Marinella.

"Este o localitate deosebit de frumoasă și ne punem mari speranțe în această colaborare. În acest fel, vom putea promova, în rândul italienilor, sudul litoralului românesc și, la rândul nostru, așteptăm ca românii să cunoască mai bine Santa Marinella. De altfel, în scurt timp, un grup de copii din Limanu va vizita Santa Marinella, iar în cursul lunii septembrie, o delegație de copii de acolo va veni la Limanu", a declarat primarul Urdea.

El a mai precizat că înfrățirea dintre cele două localități presu-pune colaborări la nivel economic, prin promovarea turistică reciprocă, dar și colaborări în plan cultural și educativ, schimburi de experiențe și discuții despre reabilitarea falezelor.

v v v

La rândul lui, președintele Consiliului Comunal din Santa Marinella, Gianpiero Rossanesse, a declarat că este foarte mândru că s-a înfrățit cu o localitate din România, deoarece cei 700 de români care trăiesc și muncesc în localitatea italiană își doreau așa ceva de foarte mult timp.

"Sunt foarte fericit că am reușit să realizăm acest lucru pentru românii care conviețuiesc alături de noi și de care suntem foarte mândri, pentru că sunt oameni deosebiți și foarte muncitori. Sper ca această colaborare să fie de bun augur și toate proiectele pe care le vom avea împreună să fie încununate de succese", a spus Gianpiero Rossanesse.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 August 2011
Stire din Diverse : Recital Ștefan Bănică,  la Mangalia
Sâmbătă, 13 August 2011
Stire din Diverse : Haideți la plajă în Neptun
Sâmbătă, 13 August 2011
Stire din Diverse : Vacanță de vis, la Casa Margo din 2 Mai
Vineri, 12 August 2011
Stire din Sport : Fanfară și eseuri la nisip
Pagina a fost generata in 0.4492 secunde