Remedii eficiente pentru părul gras

380
Remedii eficiente  pentru părul gras - pargras-1372598630.jpg

Articole recomandate

Excesul de sebum secretat de scalp este de cele mai multe ori cauza unui păr gras care trebuie spălat din această cauză în fiecare zi. Ce se poate face? Iată câteva soluții necostisitoare.

1. Este necesar să vă limpeziți nu direct cu dușul, ci să puneți apă într-un lighean, iar în aceasta să turnați un pahar cu bere lăsată la trezit, pentru a-și pierde mirosul. Dar foarte eficient este și să puneți în apa de clătire un pahar cu oțet de mere și miere.

2. Fitoterapeuții mai indică și alte variante de stopare a producerii cantității mari de sebum: clătirea părului cu infuzie de frunze de nuc sau cu infuzie de mentă ori cu tinctură de brusture, toate turnate în apa de limpezit.

3. Tratament cu miere, lămâie, ou și cimbru: pentru un efect pe termen lung este indicată urmarea unui tratament natural, aplicat o dată pe săptămână, timp de două luni. Iată ce vă trebuie: un gălbenuș, trei linguri cu zeamă de lămâie, o lingură cu miere și un pahar cu decoct de cimbru. Se amestecă bine toate ingredientele până se obține o cremă, iar cu ea se masează scalpul, prin mișcări circulare, după care se acoperă capul cu o folie de plastic și rămâneți astfel 30 de minute. La final se clătește părul cu apă călduță.

4. Mască naturală cu iaurt: puteți opta și pentru o altă variantă de tratament natural. Aveți nevoie de: un iaurt mare simplu, 200 ml infuzie de urzică, zeama de la o lămâie și un gălbenuș. Se ames-tecă toate ingredientele până devin o pastă și se aplică pe scalp, masându-se zece minute cu mișcări circulare. Se învelește capul cu o folie și după 20 de minute se clătește părul cu apă călduță.

(Sursa: www.doctorulzilei.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 13 Noiembrie 2012
Stire din Sănătate : Cum putem să combatem cearcănele
Pagina a fost generata in 1.9378 secunde