Măști pentru tenul gras, cu ingrediente din bucătăria ta

94
Măști pentru tenul gras, cu ingrediente din bucătăria ta - mastitengras-1372251381.jpg

Articole recomandate

Coșurile și punctele negre sunt unele dintre problemele cu care se confruntă multe dintre persoanele care au tenul gras. Pentru a scăpa de aceste neplăceri, puteți încerca să vă preparați câteva măști homemade foarte eficiente.

1. Migdale și ovăz. Pentru această mască ce vă va catifela pielea aveți nevoie de un sfert de cană cu tărâțe de ovăz, un sfert de cană cu migdale pisate și două lingurițe cu iaurt. Amestecați cu grijă aceste ingrediente și apoi frecați tenul, insistând pe zonele cele mai grase.

2. Suc de morcovi și iaurt. Amestecați două linguri cu suc de morcov cu două linguri cu lapte bătut (sau iaurt). Pasta formată se întinde pe ten și se lasă să acționeze un sfert de oră. După acest interval, se îndepărtează cu apă călduță și se usucă pielea cu un prosop curat.

3. Roșii și mălai. Atât tomatele, cât și mălaiul sunt două dintre cele mai bune preparate pentru ten. Roșiile sunt astringente și conțin minerale și vitamina C, iar mălaiul poate fi excelent pentru gomaj. De aceea, dacă veți amesteca o roșie zdrobită cu o linguriță cu mălai veți obține un excelent scrub natural. Masați ușor, având grijă să nu răniți epiderma. Clătiți apoi cu apă caldă.

4. Ou și ovăz. Faceți rost de un ou proaspăt de la țară. Amestecați albușul cu o lingură cu terci de ovăz și cu puțină apă, până se formează o pastă, pe care o aplicați pe fața bine curățată în prealabil. Este foarte important să nu utilizați apă caldă pentru prepararea acestei măști, deoarece albușul se va coagula rapid și nu mai poate fi folosit.

(Sursa: www.doctorulzilei.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5634 secunde