Rețete pentru pici: plăcintă de dovleac
Articole de la același autor
Rețete pentru pici: Omletă de cartofi dulci și broccoli
22 Septembrie 2012
Agresivitatea copiilor vine din comportamentul părinților
29 Septembrie 2012
Influența psihologică a jucăriilor asupra copilului
20 Octombrie 2012
Plăcintă cu gutui
27 Octombrie 2012
Rețete pentru pici: tarte cu fructe
20 Octombrie 2012
Rețete pentru pici: supă cremă de morcovi
13 Octombrie 2012
Pentru că tot a fost împrumutată sărbătoarea Halooween ar fi bine ca din dovlecii neutilizați pentru a crea măștile celor mici, să facem o plăcintă delicioasă de dovleac. Așadar, să trecem la treabă!Pentru aluat și umplutură aveți nevoie de următoarele ingrediente:
300 grame de făină, 200 grame unt, 100 grame de zahăr, un ou, un vârf de cuțit de sare și coaja rasă de la o lămâie. Pentru umplutură aveți nevoie de 1 kg de dovleac tăiat în cuburi, 200 grame de smântână dulce, 150 de grame de zahăr brun, trei ouă, o linguriță de amidon, una de scorțișoară măcinată, un praf de sare. Amestecați într-un bol făina, sarea, zahărul și coaja rasă de lămâie. Adăugați oul și untul, frământați până se amestecă toate ingredientele și împachetați tot acest conținut într-o folie, apoi lăsați amestecul la frigider câteva ore. Încingeți cuptorul la 200 de grade și puneți dovleacul într-o tavă pentru 30 de minute. Aluatul se înțeapă din loc în loc și se pune la cuptor pentru 20 de minute, separat de dovleac. Pasați dovleacul și amestecați-l cu restul ingredien-telor. Peste ele adăugați smântână dulce și lăsați- l la cuptor pentru 35 de minute.
300 grame de făină, 200 grame unt, 100 grame de zahăr, un ou, un vârf de cuțit de sare și coaja rasă de la o lămâie. Pentru umplutură aveți nevoie de 1 kg de dovleac tăiat în cuburi, 200 grame de smântână dulce, 150 de grame de zahăr brun, trei ouă, o linguriță de amidon, una de scorțișoară măcinată, un praf de sare. Amestecați într-un bol făina, sarea, zahărul și coaja rasă de lămâie. Adăugați oul și untul, frământați până se amestecă toate ingredientele și împachetați tot acest conținut într-o folie, apoi lăsați amestecul la frigider câteva ore. Încingeți cuptorul la 200 de grade și puneți dovleacul într-o tavă pentru 30 de minute. Aluatul se înțeapă din loc în loc și se pune la cuptor pentru 20 de minute, separat de dovleac. Pasați dovleacul și amestecați-l cu restul ingredien-telor. Peste ele adăugați smântână dulce și lăsați- l la cuptor pentru 35 de minute.
Articole pe aceeași temă
Sâmbătă, 03 Noiembrie 2012
Sâmbătă, 03 Noiembrie 2012
Sâmbătă, 03 Noiembrie 2012
Sâmbătă, 03 Noiembrie 2012
Sâmbătă, 03 Noiembrie 2012
Vineri, 26 Octombrie 2012
Luni, 22 Octombrie 2012