Sfaturi și trucuri pentru mese reușite

160
Sfaturi și trucuri pentru mese reușite - mesereusite-1496921524.jpg

Articole recomandate

Organizarea unei mese care să lase o impresie bună este cu siguranță o mare provocare. De aceea, trebuie să ții cont de niște sfaturi.

Dacă musafirii sunt pretențioși ori trecuți de vârsta la care ar sări imediat pe ringul de dans odată ce au auzit melodia preferată, organizarea unei mese clasice, dar plină de stil este cea mai bună alegere. Iată câteva idei și sfaturi pentru a organiza o masă cu adevărat specială:

În funcție de numărul invitaților confirmați, alege dimensiunea adecvată a mesei. Știai, de exemplu, că distanța potrivită între doi invitați este bine să fie de 40 cm?

Optează pentru o față de masă care-i va cuceri pe invitați prin simplitate, dar și prin calitatea materialului ales. Dacă folosești o masă dreptunghiulară, este bine să știi că fața de masă nu trebuie să atârne peste margini mai mult de 15 cm pe fiecare latură.

Nu decora exagerat masa, este bine ca invitații să comunice vizual și verbal cât mai facil. Un singur aranjament floral, de pildă, poate fi așezat în centrul mesei, dar asigură-te că nu este unul înalt.

Dacă spațiul mesei nu este atât de generos, nu pune de la început toate seturile de farfurii. Totuși, fiecare invitat este bine să aibă la îndemână tot ceea ce are nevoie pentru preparatul servit, ne învață femeia.ro

Dacă optezi pentru organizarea unui bufet suedez, află că este foarte potrivit pentru petrecerile de revelion, dar și pentru alte aniversări la care invitații se pot bucura și de câteva mișcări de dans. Dacă musafirii sunt tineri, dornici de distracție, optează pentru organizarea unui astfel de bufet. Iată câteva sugestii:

Folosește mese lungi și mai înguste, astfel încât musafirii să nu fie nevoiți să se întindă deasupra mesei pentru a ajunge la un platou.

Utilizează fețe de masă simple, de culoare uni, un singur decor floral așezat potrivit pe masă, șervețele colorate, asortate cromatic cu fața de masă.

Alege farfurii simple, nu foarte mari, astfel că vor putea fi ținute ușor în mână de către invitați. Numărul farfuriilor așezate de la început pe bufet este bine să fie mai mare decât numărul invitaților, la fel numărul tacâmurilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 20 Mai 2017
Stire din Diverse : O istorie cu gust: hot-dogul
Pagina a fost generata in 2.8295 secunde