Și părinții o pot lua… pe arătură

124
Și părinții o pot lua… pe arătură - parintiaratura-1401469430.jpg

Articole recomandate

Din păcate, nu toți părinții fac față cu brio acestui rol. Iar lipsa comunicării, pusă pe seama programului supraîncărcat, poate conduce către relații eșuate, cuvinte și jigniri care dor, către probleme comportamentale din partea copiilor și mai târziu către nesiguranță și timiditatea adultului. Și pentru că majoritatea părinților le spun copiilor lor tot felul de cuvinte și expresii care dor, Ghidul-părinților.ro vă prezintă o lista cu trei expresii interzise părinților, expresii pe care un părinte nu trebuie să le spună niciodată.


Nu te mai iubesc! Atunci când copiii greșesc sau fac pozne, părinții obișnuiesc să-i certe și să le spună că nu îi mai iubesc. Chiar dacă adulții spun "Nu te mai iubesc pentru că mă superi!" în glumă, copiii percep aceste cuvinte foarte serios și cred în ele. Se vor simți nesiguri și temători pe viitor. Așadar, găsiți alte expresii și cuvinte pentru a-i pedepsi, mai puțin dure decât cele de mai sus.


Să-ți fie rușine! Pentru ce să-i fie rușine? Majoritatea părinților își cresc copiii cu "rușinea" de mâna. Să-i fie rușine pentru că a vărsat paharul cu apă, să-i fie rușine că nu a vrut să se joace cu copilul unui vecin, să-i fie rușine că... să-i fie rușine că... De ce să-i fie rușine? Că este copil și că se joacă, că are energie sau că nu vrea să facă anumite lucruri? Acestea nu sunt motive de rușine și niciodată nu trebuie să-i fie rușine pentru ceea ce simte sau pentru ceea ce dorește să facă.


O să te las la o casă de copii! O altă amenințare gravă pe care o spun părinții copiilor este aceea că îi vor părăsi sau că îi vor da altor familii. În astfel de momente, siguranță copiilor scade și apare neîncrederea lor în proprii părinți, în propria familie. Aceste amenințări îi vor înstrăina pe copii de proprii părinți, la pubertate și în adolescență urmând să-și caute prieteni printre străini. Pentru a va consolida relația cu copilul, trebuie să îl acceptați și să îl iubiți necondiționat, indiferent de ceea ce face acesta. Nu trebuie să fiți de acord cu toate deciziile lui, însă amenințările cu abandonul nu-și au rostul și, în plus, îl vor marca. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.437 secunde