Soluții eficiente pentru a scăpa de punctele negre

99
Soluții eficiente pentru a scăpa de punctele negre - scapadepunctelenegre-1381235192.jpg

Articole recomandate

Punctele negre sunt o formă de acnee cauzată de secreția în exces de sebum. Bacteriile de pe piele, în combinație cu cele din mediul înconjurător și sebumul în exces, creează aceste puncte neplăcute. Apar, în general, în zonele în care porii sunt mai mari și mai deschiși. Din fericire, puteți găsi acasă tot ce aveți nevoie pentru a scăpa de punctele negre. În plus, remediile home-made sunt mai ieftine și mai eficiente decât produsele din comerț.

Bicarbonat de sodiu. Este o substanță deosebit de eficientă în combaterea punctelor negre. Amestecați zece lingurițe cu bicarbonat și 500 ml apă fiartă. După ce soluția s-a răcit puțin (și poate fi suportată de piele), aplicați pe zona cu puncte negre. Folosiți-vă în acest sens de o dischetă demachiantă.

Argilă. Pregătiți o cană cu apă fiartă. Amestecați 20 g glicerină cu 10 g argilă și 40 g pudră de migdale. Adăugați apă fierbinte până când amestecul capătă consistența unei paste groase. Întindeți-o pe zona în care punctele negre încep să își facă de cap, lăsați-o să acționeze timp de zece minute, apoi îndepărtați-o cu apă călduță.

Cartofii rași. Punctele negre, dar și coșurile și iritațiile pot fi îndepărtate cu ușurință cu ajutorul cartofilor. Dați prin răzătoarea mică un cartof de mărime potrivită, întindeți pe față (este indicată poziția orizontală) și după un sfert de oră clătiți cu apă caldă.

Lămâie. Dacă aveți tenul gras, este potrivit să preparați o mască cu zeamă de lămâie, care este eficientă în diminuarea porilor dilatați. Aveți nevoie de două lămâi, trei albușuri și puțin alcool de 70 de grade. Amestecați toate acestea, întindeți masca pe față și mențineți astfel 15 minute. Clătiți cu apă caldă, încheind cu apă rece. La final, vă dați cu crema indicată tenului dumneavoastră.

(Sursa: www.doctorulzilei.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 09 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Replici pe care să nu le spui după sex!
Pagina a fost generata in 2.6913 secunde