Trucuri de frumusețe de pe vremea bunicii, eficiente și azi

159
Trucuri de frumusețe de pe vremea bunicii, eficiente și azi - trucuridefrumusete-1380888580.jpg

Articole recomandate

Femeile și-au dorit mereu să arate mai bine. Tocmai de aceea trucurile de înfrumusețare sunt folosite încă din cele mai vechi timpuri. Și nu trebuie să ne mire faptul că unele secrete de întreținere folosite de bunicile noastre ne pot ajuta și pe noi, chiar dacă trăim într-o eră în care industria cosmeticelor este într-o continuă dezvoltare.

Ingrediente simple ca zahărul, mălaiul, lămâia sau oțetul erau folosite de bunicile noastre pentru a-și întreține tenul, pielea, părul sau unghiile.

Curățarea feței. Bunicile noastre nu știau ce înseamnă un exfoliant sau un peeling, dar știau perfect că tenul lor avea nevoie de un ingredient minune care să-l curețe în profunzime. Iar pentru asta foloseau o pastă formată din zahăr sau mălai amestecat cu apă. Cu această pastă se spălau pe față pentru a obține un ten mătăsos și curat.

Băi de abur. Tot pentru întreținerea tenului, bunicile noastre foloseau băile de abur. Aburii ajută la deschiderea porilor și permit o curățare eficientă a pielii. Turnau apă fiartă într-un bol sau ceai din diferite plante și țineau fața aplecată deasupra aburilor. După 10-15 minute, porii se deschideau iar tenul era pregătit pentru o curățare cu zahăr sau mălai.

Măști hrănitoare. O mască perfectă pentru tenul uscat, pe care bunicile noastre o foloseau, era amestecul de lapte și mălai care devenea pastă. Aceasta se întindea pe față și gât pentru 20 de minute și se clătea apoi cu apă caldă.

Un alt tratament pentru o piele fină: trei linguri de lapte bătut cu puțin suc de lămâie. Compoziția se aplică pe față, gât și decolteu. Se lasă să acționeze aproximativ 15 minute și se clătește cu apă călduță. O baie cu lapte și miere este o altă rețetă de frumusețe veche de când lumea. Se pun în apa fierbinte din cadă trei litri de lapte și o ceașcă de miere. Amestecul de ingrediente face pielea moale și mătăsoasă, o hrănește, o hidratează și o regenerează.

(Sursa: www.eva.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Frumusețea pielii, în sezonul strugurilor
Joi, 03 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Cum prelungești iubirea de-o vară
Miercuri, 02 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Cum să flirtezi ca o "profesionistă"
Miercuri, 02 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Cum să îl dai gata la prima întâlnire
Pagina a fost generata in 1.4733 secunde