Stațiunea Saturn, invadată de gunoaie

2108
Stațiunea Saturn, invadată de gunoaie - b5742172a290e20c9ab4ee3442b3a25b.jpg
De cum intri în stațiunea Saturn, te întâmpină o imagine dezolantă: mizerie cât cuprinde, copii care cerșesc, străzi fără indicatoare, înguste și murdare. Terasele sunt goale, parcul de distracții pentru copii la fel, iar fast-food-urile și autoservirile controlate și închise de inspectorii Protecției Consumatorilor stau, bine mersi, deschise.
Doar tarabele cu suveniruri ce-i mai atrag pe turiști, în rest, peste tot este trist. Un alt loc unde mai poți întâlni turiști, în această perioadă a verii, sunt patiseriile, de unde turiștii își iau un desert și-l mănâncă pe stradă.

Cerșetorii, pe post de indicatoare
În plin sezon estival, stațiunea Saturn este goală. Dar dovada că turiștii au fost prezenți aici sunt mormanele de gunoaie care sufocă aleile de promenadă. Pet-urile, pungile și porumbul fiert aruncate la întâmplare sunt semne clare ale nesimțirii turiștilor. Nici cei care ar trebui să se ocupe de ridicarea deșeurilor nu se grăbesc să-și facă treaba.
Pe o altă alee, trei copii care au stat la cerșit de la primele ore ale dimineții se răcoresc cu un granimix. Sunt murdari, desculți și lihniți de foame. În loc să se bucure de razele soarelui, de mare și de nisip, micuții au fost trimiși de părinții lor să cerșească. Îți cer un ban și dacă îi întrebi cum poți să ajungi la o terasă, pe plajă sau spre centrul stațiunii.
În Saturn, criza economică s-a abătut asupra indicatoarelor rutiere, care lipsesc de pe străzi, de aceea micuții cerșetori și-au găsit o altă modalitate de a face bani, în afară de cerșit. Ei fac pe ghizii în schimbul sumei de un leu.
În rest, stațiunea este liniștită, cu prețuri rezonabile, puținii turiști prezenți simțindu-se bine și încercând să ignore mizeria pe care o găsesc la tot pasul. În Saturn, în această perioadă, găsești cazare destul de ușor. Prețurile pentru o cameră cu două locuri variază între 100 și 135 de lei, la hoteluri de o stea, vile, căsuțe și pensiuni.
Mâncarea cea mai ieftină o găsești la fastfood-uri: porția de guvizi costă 3 lei, o shaorma o cumperi în schimbul sumei de 10 lei, iar cu 17 lei, poți savura un pui la rotisor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8327 secunde