Sutienele ne deformează corpul! De ce nu e bine să purtăm aceste articole de lenjerie intimă

472
1
Sutienele ne deformează corpul! De ce nu e bine să purtăm aceste articole de lenjerie intimă - sutiene-1368444514.jpg
Cercetătorii din Franța au realizat un studiu de-a lungul a 15 ani, în urma căruia au făcut o descoperire șocantă: sutienele nu aduc nici un beneficiu femeilor, ba chiar favorizează deformarea corpului lor și lăsarea prematură a sânilor.

Profesorul Rouillon, cel care a condus cercetarea, a declarat recent pentru o serie de jurnale din străinătate că sutienele nu aduc nici un beneficiu femeilor care le poartă. Lucrând cu un eșantion de 130 de femei, el a ajuns la concluzia că sutienele nu ameliorează durerile de spate și nici nu îmbunătățesc fermitatea sânilor, două dintre cele mai mari mituri legate de aceste articole de lenjerie intimă.

"Sânii se lasă mai ușor din cauza sutienului", a mai afirmat Rouillon, care le recomandă femeilor de pretutindeni să renunțe la acest accesoriu. "Din cauza lui, sânii se luptă și mai intens cu gravitația", a adăugat cercetătorul.

Multe dintre femeile care au participat la cercetare au fost convinse de rezultate și au decis să urmeze sfatul medicului, ele recunoscând într-adevăr că se simt mai bine fără sutien.

"Respir mai ușor și nu mă mai doare spatele", a spus Capucine, o femeie care nu mai poartă sutien de mai bine de 2 ani. Tânăra a participat la studiul francez și a declarat că diferențele sunt vizibile.

Supranumit o "necesitate falsă", sutienul rămâne însă unul dintre cele mai apreciate obiecte vesti-mentare, fiecare femeie având cel puțin unul în garderobă.

O renunțare bruscă la sutiene ar putea fi o schimbare prea mare pentru majoritatea doamnelor. Rămâne de văzut deci, dacă studiul va avea un impact asupra modului în care se îmbracă sau dacă rezultatele vor trece neobser-vate. Tu ai renunța vreodată la acest articol? Porți zilnic sutien?

(sursa:www.perfecte.ro)

Comentează știrea

hehehe
14 mai 2013
eh...

renuntasera ele la sutiene si fara "studiul" astuia... Asa e moda... sa sara cu buricul, fundul si alte halea la vedere... pe urma se pling ca sunt tratate... dupa cuma arata! Si vor sa fie promovate doar dupa "minte"...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3161 secunde