Te-a părăsit! Cum treci peste o despărțire?

130
Te-a părăsit! Cum treci peste o despărțire? - cumtrecipestedespartire-1372853809.jpg

Articole recomandate

Te-a părăsit, ai plâns și ai tot plâns… dar gata…ai hotărât să mergi mai departe. Și totuși este momentul să te întrebi: "Oare chiar sunt pregătită pentru o nouă relație?". Este esențial să-ți acorzi timp suficient pentru a iubi din nou, iar experții în relații au identificat trei stadii ale recuperării post-despărțire, care îți pot da o idee despre cât de pregătită ești să treci mai departe.

Văicărelile. E chiar primul stadiu post-despărțire, așa că e normal să experimentezi sentimente contradictorii: acum îl urăști și nu mai vrei să știi de el, iar în următorul moment te întrebi dacă e bine și îi duci dorul. Pentru că încă ești departe de a-ți fi găsit stabilitatea emoțională, e clar că implicarea într-o nouă relație ar aduce numai necazuri, ca să nu mai spunem că e din start sortită eșecului.

Gândește-te: ești dispusă să rănești pe altcineva doar pentru că ești la rândul tău rănită? Concluzia: nu, nu ești pregătită în acest moment.

Acceptarea. În acest stadiu deja începi să accepți că ești single și că, de fapt, nu e cel mai rău lucru care ți se putea întâmpla - ba chiar vei realiza că ai dramatizat degeaba tot ce s-a întâmplat între voi și că ți-e mai bine fără el decât într-o relație cu complicații. E momentul potrivit să fii foarte sinceră cu tine și să te întrebi ce i-ai putea oferi unui nou partener. Ai cu adevărat sufletul deschis către o relație nouă, sau mai există încă umbre ale trecutului care te vizitează din când în când? Dacă îți spui că ai nevoie de cineva care să te completeze, las-o baltă. Nu ești 100% pregătită.

Recunoștința. E momentul acela de eliberare, când furia a trecut și a lăsat loc recunoștinței - ești bucuroasă că ai trecut cu bine peste această experiență, ai înțeles tot ce s-a întâmplat între voi și ai învățat o grămadă de lecții care te vor ghida în noile experiențe. În acest punct ești fericită cu tine și împăcată cu statutul de fată single, pentru că ai descoperit că viața e frumoasă chiar și în lipsa unui partener.

E momentul perfect pentru a te implica într-o relație serioasă, dar amintește-ți în fiecare clipă ce ai învățat din precedenta, pentru a te scuti de supărări inutile.

(Sursa: www.cosmopolitan.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 29 Iunie 2013
Stire din Diverse : Sexul devine mai bun odată cu vârsta
Pagina a fost generata in 1.7422 secunde