Cum îți îngrijești pielea pe timp de vară, în funcție de tipul de ten

294
Cum îți îngrijești pielea pe timp de vară, în funcție de tipul de ten - tenvara-1372684253.jpg

Articole recomandate

Vara, pielea este sensibilă, se deshidratează ușor și este expusă radiațiilor solare. Iată cum o îngrijești:

Demachierea și hidratarea. Indiferent de tipul de ten, demachierea este indispensabilă în procesul de îngrijire a tenului, fiind necesară atât seara, înainte de culcare, cât și dimineața, chiar dacă nu ai machiaj pe față. În timpul nopții, glandele secretă sebum, care trebuie îndepărtat.

Pentru tenul sensibil. Acest tip de ten este cel mai afectat de soare și de radiațiile UV, nocive. Petele, pistruii, ridurile sunt doar câteva dintre efectele nedorite ale soarelui asupra pielii sensibile. În plus, există posibilitatea ca tenul să se irite sau să fie ars de soare, ceea ce nu-ți dorești. De aceea, alege un demachiant lejer, special creat pentru pielea sensibilă și aplică creme cu protecție solară ridicată (50+), pe care le găsești în farmacii.

Pentru tenul gras. Tenul gras este destul de dificil de întreținut în sezonul estival. Chiar dacă a fost proaspăt curățat, excesul de sebum îi dă rapid un aspect uleios. Cel mai bine este să folosești un gel de curățare pentru tenul gras și să aplici creme solare cu o textură mai lejeră, care să nu-ți încarce tenul și să-l împiedice să respire. În farmacii găsești și pudre compacte care diminuează mult producerea sebumului și apariția aspectului lucios în timpul zilei.

Pentru tenul uscat. Chiar dacă tenul uscat arată bine și aparent fără probleme, este cel mai predispus la riduri și la îmbătrânire prematură. De aceea, alege un lapte demachiant bogat în vitamine și creme care să asigure hidratarea și restabilirea echilibrului natural al pielii.

Sfat: Pe timpul verii este indicat să consumi multe lichide, fructe și salate de sezon și să încerci să diminuezi sau chiar să renunți la cafea și la tutun.

(Sursa: www.clicksănătate.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 29 Iunie 2013
Stire din Diverse : Sexul devine mai bun odată cu vârsta
Sâmbătă, 29 Iunie 2013
Stire din Diverse : Surpriză! Plictiseala face bine
Sâmbătă, 29 Iunie 2013
Stire din Diverse : Cum ne colorăm unghiile vara aceasta
Pagina a fost generata in 3.232 secunde