Ți-ai cumpărat mașină din străinătate? Iată cum o poți înmatricula în România

1352
2
Ți-ai cumpărat mașină din străinătate? Iată cum o poți înmatricula în România - fondinmatriculare-1380629012.jpg
La achiziționarea unui autovehicul pe persoană fizică este necesară cartea de identitate a persoanei care încheie tranzacția. După ce tranzacția s-a efectuat, trebuie să aveți asupra dumneavoastră cartea de identitate a autovehiculului pe care să fie stipulat că mașină este radiată pentru export, actul de proprietate asupra mașinii (factura /contract) pe numele persoanei în cauza, precum și certificatul de proprietate al persoanei străine (brief mic în cazul Germaniei).

Numerele provizorii, în cazul Germaniei, se pot achiziționa direct de la dealer-ul de la care se cumpără autovehiculul (în cazul în care este posibil acest lucru), sau de la primăria unde autovehiculul este înscris, în cazul în care proprietarul este o persoană fizică (tot aici se efectuează și radierea dacă acest lucru nu s-a făcut anterior - operațiune ce nu durează mai mult de 30 de minute). Odată adusă în România mașina, urmează alte drumuri și proceduri.

Obținerea autorizației provizorie de circulație în România

Aceasta este o etapă opțională. Acte necesare:

a) cererea solicitantului

b) fișa de înmatriculare a vehiculului, al cărui model este stabilit conform reglementărilor legale, completată cu datele proprietarului (nu este necesară viza organului fiscal competent al autorității administrației publice locale). În cazul înscrierii în certificatul de înmatriculare și a altei persoane, se va depune și fișa de înmatriculare completată cu datele acesteia;

c) cartea de identitate a vehiculului, în original și în copie;

d) documentul care atestă dreptul de proprietate al solicitantului asupra autovehiculului, în original și în copie;

e) actul de identitate al solicitantului, în original și în copie;

f) copia poliței de asigurare RCA

g) dovada plății taxei de înmatriculare, stabilită potrivit legii (sunt două taxe, taxa de înmatriculare temporară și contravaloarea autorizației provizorii de circulație)

h) dovada plății contravalorii plăcuțelor provizorii cu numărul de înmatriculare.

Programare RAR

Programarea la Registrul Auto Român se poate face pe internet la http://www.rarom.ro sau telefonic (găsiți numerele de telefon la adresa specificată anterior). Sunt necesare toate actele enumerate mai sus.

Procedura omologării și autentificării costă în jur de 400 lei și du-rează câteva ore (incluzând aici timpul de așteptare).

Actele de la RAR se primesc de regulă a două zi, dar timpul de așteptare poate fi mai mare în unele cazuri.

Pregătirea dosarului de înmatriculare definitivă

Acte necesare:

a) cererea solicitantului

b) fișa de înmatriculare a vehiculului, al cărei model este stabilit conform reglementărilor legale, completată cu datele proprietarului și având viza organului fiscal competent al autorității administrației publice locale.

c) cartea de identitate a vehiculului, original și traducere autorizată;

d) cartea românească de identitate a vehiculului, cea obținută la RAR;

e) documentul care atestă dreptul de proprietate al solicitantului asupra autovehiculului, original și traducere autorizată;

f) actul de identitate al solicitantului, în original și în copie;

g) dovada efectuării inspecției tehnice periodice, în termenul de valabilitate a acesteia (se efectuează la RAR);

h) copia poliței RCA, în termenul de valabilitate a acesteia;

i) dovada plății taxei de înmatriculare;

j) începând cu data de 1 ianuarie 2007, dovada plății taxei speciale pentru autoturisme și autovehicule;

k) dovada plății contravalorii certificatului de înmatriculare;

l) dovada plății contravalorii plăcuțelor cu numărul de înmatriculare;

m) certificatul de autenticitate al vehiculului (obținut de la RAR).

Actele străine ale mașinii trebuie traduse la un traducător autorizat. Timbrul de mediu se plătește la administrația fiscală de care aparțineți, după ce în prealabil ați înregistrat dosarul pentru calculul acesteia (operațiune ce durează în general o săptămână).

Înmatricularea definitivă în România

După ce aveți în posesie toate actele de la punctul anterior, puteți depune dosarul la biroul înmatriculări de pe raza județului în care aveți domiciliul. Numerele definitive le primiți de regulă pe loc, cu excepția numerelor preferențiale, pentru care trebuie să așteptați mai multe ore, cel mult o zi. Certificatul de înmatriculare îl veți primi la domiciliu, în termen de 10 zile, prin poștă. Până atunci, puteți circula în baza dovezii eliberate de Serviciul Public de Înmatriculări Auto.

(sursa: www.4tuning.ro) 

Comentează știrea

FONDURI UE
2 octombrie 2013
FONDURI UE

Acum este momentul: In 2013 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul:www.fondurieuropenenerambursabile.ro

hffgARHDifRgL
7 octombrie 2014
ZUMFEsFWZBoRwZqu

TsjVKc fakwxyrzxpiw, [url=http://vkuoajnizoqm.com/]vkuoajnizoqm[/url], [link=http://mqftfsqzhgsj.com/]mqftfsqzhgsj[/link], http://zopqlmbmoyfb.com/

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 02 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Cea mai rapidă mașină din lume
Miercuri, 02 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Cum arată noua Skoda Superb
Vineri, 27 Septembrie 2013
Stire din Eveniment : Prins în timp ce fura dintr-o mașină
Pagina a fost generata in 2.6358 secunde