Uzlina - destinația perfectă pentru un week-end pescăresc

747
Uzlina - destinația perfectă pentru un week-end pescăresc - canaluzlina-1350653579.jpg
Poate că pentru unii pescari împătimiți, week-end-urile pe malurile canalului Uzlina sunt cea mai frumoasă metodă de relaxare după o săptămână de-a dreptul stresantă.

Am descoperit și noi recent că acest canal al Deltei poate fi și la îndemâna constănțenilor, fără să mai fie nevoie să străbatem patru ore cu vaporașul din Tulcea și alte ore căutând pe canale.

Am pornit din Constanța spre Murighiol cu gândul de a scurta drumul prin Sarinasuf și celelalte localități care se găsesc imediat după ce faci dreapta spre Zebil la ieșirea din Babadag. S-a dovedit a fi o mare greșeală, pentru că șoseaua este plină de gropi foarte periculoase, unele dintre ele fiind imposibil de ocolit.

În cele din urmă am ajuns la Murighiol, după un slalom printre obstacole și am luat-o la stânga spre debarcaderul de agrement de la ieșirea din această localitate. Cu o barcă anunțată din vreme de sosirea noastră am traversat Brațul Sfântu Gheorghe al Dunării, am putut admira fosta vilă a lui Ceaușescu de la Uzlina și apoi am intrat pe Canalul Uzlina. Chiar dacă ajungeți neanunțați la debarcaderul amintit, veți găsi cu siguranță o barcă ce vă va plimba spre destinația dorită contra sumei de 50 lei.

Imediat la intrarea pe canal, pot fi admirate pensiunile din satul Uzlina, plasate chiar în mijlocul apelor, care oferă clienților lor liniștea desăvârșită a Deltei.

Pentru cei care sunt cazați la pensiunile amplasate pe malul canalului, este un loc acceptabil pentru pescuit, cu un singur dezavantaj: frecvența ambarcațiunilor pe canal. Am văzut multe persoane pescuind aici, iar capturile constau frecvent în bibani, șalăi și roșioare.

Celor care n-au răbdare să aștepte ca undița să dea semne de… pradă, le recomandăm plimbările pe canalul Uzlina, care se ramifică în alte și alte canale populare cu o floră și o faună deosebite.

Prețurile la cazare variază funcție de pensiunile la care alegeți să vă opriți. La Complexul turistic Safo Uzlina cu 190 lei puteți avea o cameră dublă și cu mic dejun inclus. Casa Fluture vă oferă contra a 60 de euro nu numai cazare, dar și delicioase borșuri și preparate de pește. Pensiunea La Mihai oferă dubla cu 120 lei, iar la Casa dintre Sălcii cazarea ajunge la 200 lei cu mic dejun inclus.

Cât despre plimbările cu barca, cel mai bine ar fi să negociați la fața locului, dar sigur grupurile de 10 persoane beneficiază de reduceri consistente.

Și la întoarcerea spre Constanța, alegeți drumul spre Tulcea din Murighiol, care deși pare mai lung este mai sigur și mai lipsit de obstacole și implicit, emoții.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
Stire din Actual : Amenințare toxică pentru Delta Dunării
Marţi, 15 Mai 2012
Stire din Social : MASACRUL din Marea Neagră
Pagina a fost generata in 0.6025 secunde