Woody Allen a fost dat în judecată pentru două replici din "Midnight in Paris"

193
Woody Allen a fost dat în judecată pentru două replici din
Woody Allen a fost dat în judecată de fundația care administrează averea lui William Faulkner, din cauza includerii în filmul "Miezul nopții în Paris" (Midnight in Paris), regizat de el, a două replici care fac referire la celebrul scriitor american, informează independent.co.uk, citat de realitatea.net.

Avocații fundației Faulkner susțin că Woody Allen ar fi trebuit să le ceară permisiunea înainte de a folosi acele fraze în filmul său.

 Ei spun, totodată, că regizorul Woody Allen a citat în mod eronat fraza originală a scriitorului, ce poate fi găsită în romanul acestuia din 1950, "Recviem pentru o călugăriță" ("Requiem for a Nun").

"Trecutul nu este mort niciodată. El nu este nici măcar trecut".

Lungmetrajul "Midnight in Paris", pentru care Woody Allen a fost recompensat cu premiul Oscar pentru scenariu, a generat încasări de peste 151 de milioane de dolari pe plan mondial, menționează aceeași sursă.

 Avocații fundației Faulkner i-au dat în judecată pe Woody Allen, publicația The Washington Post și alte câteva corporații majore, pe care le acuză de încălcarea drepturilor de autor.

Printre ceilalți acuzați se află și Sony Pictures Classics, studiourile care au produs filmul.

 

 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3954 secunde