Zapiekanka a ajuns și pe litoralul românesc

2966
Zapiekanka a ajuns și pe litoralul românesc - 8dd27ef9cff2bc385d5ae7ddae409e7f.jpg
În Vama Veche, la câțiva metri de plajă, pe aleea care leagă șoseaua principală de mare, mâncăcioșii se pot delecta cu sandvișuri uriașe, numite zapiekanka.

Pe o baghetă imensă, de aproximativ jumătate de metru, se află din belșug ciuperci, sosuri și cașcaval topit. Numele sandvișului este zapiekanka și este un preparat tradițional polonez.
Vamaioții se apropie să vadă grozăvia apetisantă și, dacă sunt veniți de pe drum, zapiekanka este deliciul suprem pentru ei.
Managerul bistroului din Vama Veche, unde se vinde produsul tradițional polonez, este Sorin, după cum ne-a semnalat un cititor. Acesta a decis să aducă zapiekanka după ce a făcut o excursie prin Polonia. Venit de pe drum, mai flămând decât își amintește să fi fost vreodată, călătorul a dat cu ochii de zapiekanka, un fel de shaworma poloneză, care i-a potolit foamea. S-a hotărât să aducă preparatul tradițional polonez și în Vama Veche, pentru a potoli burțile goale ale turiștilor veniți după un drum lung și obositor.
Nu am reușit să aflăm rețeta produsului, dar, cu siguranță, dacă vă aflați în stațiunea aflată la granița cu Bulgaria, garantat nu veți rămâne cu burțile goale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 06 Iunie 2009
Stire din Monden : Trooper concertează în Vama Veche
Pagina a fost generata in 1.6434 secunde