Ziua Marinei, sărbătorită și la muzeu

412

Articole de la același autor

Muzeul Marinei Române din Constanța organizează și co-organizează câteva evenimente importante, în săptămâna premergătoare Zilei Marinei Române.

Astfel, marți, 9 august, în intervalul orar 17.00 - 20.00, are loc un simpozion organizat la Cercul Militar Constanța. Miercuri, 10 august, ora 10.00, salonul expozițional "Coman-dor Dimitrie Știubei" - un vernisaj organizat de Muzeul Marinei Române. Este vorba despre o expoziție de armament, "Armata Română în perspectiva evoluției armamentului". Vernisajul va fi deschis de o suită de comunicări cu caracter științific și evocări legate de imaginea și trecutul de luptă al Armatei Române, care să contureze contextul cultural - istoric dedicat evenimentului.

Joi, 11 august, ora 11.00, la sala de conferințe "Clio" a Muzeului Marinei Române, are loc o triplă lansare de carte organizată împreună cu Liga Navală Română - filiala Constanța: volumul de studii "Marina Comercială Română între tradiție și actualitate", coordonatori Carmen - Irène Atanasiu și Andreea Atanasiu - Croitoru, "Sistemul de transport naval în România în secolul XX", semnată de Dumitru Corduneanu și volumul de studii "România în focul războiului. 1941 - 1945", coordonator Olimpiu Glodarenco.

Sâmbătă, 13 august, în interval orar 9.00 - 18.00, se desfășoară Ziua Porților Deschise, iar luni, 15 august, ora 18.00, tot în sala "Clio", va avea loc și un concert de muzică de cameră "Marea Dragoste", organizat de Compania "Opera Viva", în colaborare cu Muzeul Marinei Române.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 06 August 2011
Stire din Diverse : Turneu demonstrativ de Beach Tennis
Pagina a fost generata in 2.0357 secunde