1,015 miliarde de euro pentru infrastructura principală din irigații

124

Articole de la același autor

Au fost puse în dezbatere publică Nor-mele metodologice de aplicare a Legii îmbunătățirilor funciare. Potrivit actului normativ, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va primi, în perioada 2016 - 2020, suma de 1,015 miliarde euro necesară reabilitării infrastructurii principale de irigații, după cum urmează: 145 milioane euro în anul 2016; în următorii patru ani fondurile alocate vor crește cu circa 17% anual astfel încât, să se atingă plafonul aprobat aferent programului de investiții.

În fiecare an, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare va elabora programul național de reabilitare a infrastructurii principale de irigații.

Pentru coordonarea implementării programului, în cadrul MADR se va constitui un grup de lucru numit prin ordinul minis-trului, alcătuit din reprezentanți ai MADR, Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, Facultății de Îmbunătățiri Funciare din cadrul Universității de Științe Agronomice și Me-dicină Veterinară București și Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare INCDIF - "ISPIF" București, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Administrația Națională Apele Române, Liga Utilizatorilor de Apă pentru Irigații din România, parlamentari în calitate de observatori nominalizați de ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Acesta va elabora un raport, care va cuprinde concluziile și propunerile desprinse în urma analizei programului și îl va supune analizei și apro-bării unui comitet interministerial alcătuit din reprezentanți cu putere de decizie din Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. La rândul său, acesta va analiza și decide asupra propunerilor grupului de lucru. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4112 secunde