A fost deschis apelul de proiecte pentru finanțarea tabletelor pentru elevi și studenți

307
A fost deschis apelul de proiecte pentru finanțarea tabletelor pentru elevi și studenți - afostdeschisapeluldeproiectepent-1604340359.jpg

Articole de la același autor

Luni, 2 noiembrie 2020, la ora 9, a fost deschis apelul de proiecte pentru finanțarea tabletelor pentru elevi și studenți. În primele 30 de minute au fost depuse, în sistemul electronic MySMIS, un număr de 113 schițe de proiecte, iar 6 cereri de finanțare au fost finalizate. Până la ora 11.30, în sistemul electronic MySMIS au fost încărcate 14 proiecte în valoare de 6,7 milioane euro.

„Apelul prin care școlile și universitățile se pot dota cu tablete pentru sprijinirea învățământului online a fost actualizat: 50 de milioane de euro dedicați studenților cu burse sociale se adaugă celor 100 de milioane de euro alocați elevilor. Avem datoria, părinți, profesori și guvernanți deopotrivă, să sprijinim elevii și studenții, să contracarăm urmările pe care aceste luni grele le pot lăsa asupra pregătirii tinerilor!”, a declarat Marcel Boloș - ministrul Fondurilor Europene.

În cadrul apelului finanțat în cadrul Programului Operațional Competitivitate pot fi decontate tabletele achiziționate de unitățile de învățământ și de autoritățile publice locale începând cu data de 1 august 2020. Proiectele vor putea fi depuse până la data de 1 februarie 2021.

Suplimentar, pentru a susține desfășurarea activității didactice, se asigură, prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare, finanțarea pentru achiziția echipamentelor de protecție și a containerelor sanitare mobile, în valoare de 50, respectiv 25 milioane euro. În cadrul acestui apel, proiectele pot fi depuse până la data de 15 ianuarie 2021. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3666 secunde