A fost lansat apelul de proiecte pentru investiții în producția bateriilor, celulelor și panourilor fotovoltaice

127
A fost lansat apelul de proiecte pentru investiții în producția bateriilor, celulelor și panourilor fotovoltaice - afostlansatapeluldeproiectepentr-1674056357.jpg

Articole de la același autor

Pe data de 16 ianuarie 2023, Ministerul Energiei a lansat apelul de proiecte, finanțate din PNRR, pentru investiții:

- în întregul lanț valoric al bateriilor (producție și/sau asamblare și reciclare);

- în întregul lanț valoric al celulelor și panourilor fotovoltaice (producție și/sau asamblare și reciclare).

Perioada de depunere a proiectelor se încheie pe 16 martie 2023, la ora 17. Bugetul schemei de ajutor de stat se distribuie proiectelor eligibile în ordinea înscrierii, pe principiul primul venit – primul servit. Investițiile primesc finanțare cu condiția ca punerea în funcțiune a tuturor capacităților de producție să se încheie până la finalul trimestrului IV 2025.

Solicitanții eligibili sunt microîntreprinderile, întreprinderile mijlocii, mici (inclusiv întreprinderi nou înființate) și întreprinderile mari, ale căror proiecte au fost selectate drept câștigătoare în baza procedurii de apel.

Bugetul total estimat al schemei este echivalentul în lei a sumei de 258.700.000 euro.

Investițiile finanțate în cadrul acestei măsuri de investiții vor avea un impact pozitiv în ceea ce privește flexibilizarea rețelei de energie electrică și vor contribui la integrarea capacităților suplimentare de producere a energiei din surse regenerabile, precizează Ministerul Energiei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4747 secunde