A fost lansată „Coaliția miniștrilor comerțului privind schimbările climatice”

179
A fost lansată „Coaliția miniștrilor comerțului privind schimbările climatice” - afostlansatacoalitiaministrilorc-1674659509.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană, statele membre UE și alte 26 de țări partenere au lansat: „Coaliția miniștrilor comerțului privind schimbările climatice”. Acesta este primul forum mondial, la nivel ministerial, consacrat problemelor legate de comerț, schimbări climatice și dezvoltare durabilă. Coaliția va încuraja acțiunile de promovare a politicilor comerciale care pot contribui la combaterea schimbărilor climatice, prin inițiative locale și globale.


Coaliția urmărește să construiască parteneriate între comunitățile comerciale și comunitatea de luptă împotriva schimbărilor climatice, pentru a identifica modul în care politica comercială poate contribui la combaterea schimbărilor climatice. Această coaliție va încuraja comerțul și investițiile în bunuri, servicii și tehnologii care contribuie la atenuarea schimbărilor climatice și la adaptarea la acestea.


Un element important al agendei coaliției este identificarea modalităților prin care politicile comerciale pot sprijini țările în curs de dezvoltare și țările cele mai puțin dezvoltate, cele mai vulnerabile, care se confruntă cu cele mai mari riscuri generate de schimbările climatice.


Dialogul politic la nivel înalt va implica participarea miniștrilor comerțului din regiuni cu niveluri de diferite de dezvoltare. La lucrările coaliției vor participa societatea civilă, mediul de afaceri, organizațiile internaționale și comunitatea de luptă împotriva schimbărilor climatice.


Coaliția este deschisă tuturor țărilor interesate și cuprinde, până în prezent, peste 50 de miniștri din 27 de jurisdicții.

Coaliția va furniza orientări politice și va identifica strategii legate de comerț, pentru a se adapta la evoluția condițiilor climatice și la condițiile meteorologice extreme, de exemplu prin producerea, difuzarea, accesibilitatea și adoptarea de tehnologii favorabile climei. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9055 secunde