Administrația Finanțelor Publice Constanța, despre aplicarea cotei reduse de TVA pentru pâine, făină și grâu

131
Administrația Finanțelor Publice Constanța, despre aplicarea cotei reduse de TVA pentru pâine, făină și grâu - paine-1379632305.jpg

Articole de la același autor

Având în vedere numeroasele solicitări primite din partea contribuabililor cu privire la modalitatea de aplicare a prevederilor OG 28/2013 privind reglementarea unor măsuri fiscal - bugetare în ceea ce privește aplicarea cotei reduse de 9% pentru pâine, făină și grâu, Administrația Finanțelor Publice Constanța a venit cu câteva precizări.

Astfel, aplicarea cotei reduse se face pentru livrarea tuturor sortimentelor de pâine, cornuri, chifle, batoane, covrigi și alte produse ce se încadrează la codul de brutărie CAEN/CPSA 1071.

De asemenea, aplicarea cotei reduse se face și pentru făină albă de grâu, făină semialbă de grâu, făină neagră și făină de secară.

În ceea ce privește grâul, cota redusă de TVA se aplică doar la următoarele sortimente de grâu: triticum spelta, grâu comun și meslin, care se încadrează la codul 1001 99 00.

Cota redusă de TVA de 9% se aplică pe întreg lanțul de comercializare, atât de către producători cât și de către comercianți - persoane impozabile înregistrate în scopuri de TVA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7072 secunde