Aeroportul "Mihail Kogălniceanu" va fi modernizat cu o investiție de 40 mil. euro

607
2
Aeroportul
Ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, a anunțat, astăzi, că Aeroportul "Mihail Kogălniceanu" va fi modernizat, valoarea investiției fiind de 40 de milioane de euro, fonduri europene.
" Vreau să vă spun că în această săptămână suntem în poziția în care putem să spunem că pentru Aeroportul «Mihail Kogălniceanu» contractul de finanțare poate fi semnat. Este vorba de modernizarea aeroportului, de un contract de finanțare de 40 de milioane de euro. Era un proiect așteptat de foarte mult la care am lucrat în ultimele șase luni foarte intens și acesta este al doilea aeroport finanțat din fonduri europene, după Suceava, al doilea contract de finanțare pe care îl semnăm. Urmează să se desfășoare procedura de licitație și sperăm ca în septembrie să poată fi semnat contractul ", a declarat ministrul Transporturilor.

Alexandru Nazare face o vizită, astăzi, pe șantierul Autostrăzii Soarelui pentru a vedea care este stadiul lucrărilor, el spunând că lucrările pe sectoarele Murfatlar-Medgidia și Medgidia-Cernavodă sunt în grafic și dacă totul merge conform planului atunci acestea vor fi deschise traficului la sfârșitul lunii iunie.

" Eu vreau să îmi fac datoria până la capăt. Așa cum m-ați văzut pe șantiere de la bun început, așa sunt și acum și până când o să predau mandatul mă voi comporta la fel deoarece cred sincer că acesta este modul în care putem să impulsionam constructorii să-și facă treaba și să respecte promisiunile. La momentul la care ne aflăm acum, constructorii sunt în grafic și asta e cel mai important, pentru asta am venit, să mă asigură că sunt în grafic ", a spus Nazare.

După ce Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a reziliat anul trecut contractul cu firma Colas, cea care ar fi trebuit să realizeze tronsonul de autostradă Cernavodă-Medgidia, a fost organizată o nouă licitație câștigată de consorțiul Astaldi - Max Boegl, același care lucrează și la tronsonul Medgidia-Constanța. Semnarea contractului a avut loc în 21 septembrie 2011, iar în 7 octombrie au început lucrările. Cei 20,5 kilometri din acest tronson urmează să fie finalizați complet în ianuarie 2013, dar din vară se va putea circula pe o singură cale.

La sfârșitul lunii iulie 2011 au fost inaugurați 21 de kilometri din autostradă, de la Murfatlar la Constanța, iar timp de două luni circulația s-a desfășurat pe o singură cale până la finalul lui septembrie când a fost dat circulației și celălalt sens de mers.

La începutul lunii martie 2012, reprezentanții firmei Astaldi - Max Boegl susțineau că segmentul de autostradă Cernavodă-Medgidia va fi deschis circulației pe o singură cale la sfârșitul lunii iulie.


Comentează știrea

janet
30 aprilie 2012
gara plina de hoti

gara plina de hotii,asta vara am venit la CONSTANTA cu un grup de prieteni din VANCOUVER ,MONTREAL ,TEXAX,si WA eram in gara erau 3 pres,tigani ne-au filat cind am ajuns sa urcam in bus apoi au tabarat la busunare ca noi eram ocupati sa tinem agajele,soferl nu sa involve deloc si ne-a lasat prada lor,rusine pentru politia incapabila sa faca curatenie in gara nu ai loc sa treci de flori/tigari masini chioscuri fara sens in gara ,o tiganie banuiesc ca nu era nici un police in gara ,oameni buni faceti curatenie in gara ,nu trebuie aglomeratie cu tiganii sa nu sa vada statii de masina ,puneti conditii la cei ce vor sa faca bani cu publicul sa fie aparatorii turistilor si oamenilor ce circula cu busurile lor,puneti politie serioasa in gara sa-i mature pe tiganii nu sa fie de partea lor,rusine pentru CONSTANTA si politisti,rusine CA se uita inca dupa spaga.rusine

antiBUS
1 mai 2012
Ati luat autobuzul?!

Sunteti americani si canadieni si ati luat autobuzul din Gara?! Cu bagajele dupa voi? Sigur locuiti la tara pe nou continent... Nu-i asa ca Gara vi s-a parut mare! Ha, ha!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 11 Ianuarie 2012
Stire din Eveniment : Încerca să vândă unelte de braconaj
Pagina a fost generata in 0.4319 secunde