Oficial UEFA: Dacă Ucraina nu va putea organiza meciuri, atunci Campionatul European s-ar putea amâna

307
Oficial UEFA: Dacă Ucraina nu va putea organiza meciuri, atunci Campionatul European s-ar putea amâna - uefasteag1-1335800148.jpg
O eventuală suspendare a meciurilor de la Campionatul European de fotbal în Ucraina, coorganizatoare alături de Polonia, ar conduce inevitabil la amânarea competiției, susține directoul UEFA, Martin Kallen, informează presa spaniolă.

În cazul în care Euro-2012 nu se va putea desfășura în Ucraina "ar exista o singură posibilitate: amânarea turneului pentru alt an", conform lui Kallen.

Kallen susține că UEFA monitorizează situația din Ucraina zilnic și deocamdată nu există motive pentru a se schimba ceva. "Dacă situația devine prea periculoasă, atunci turneul nu va avea loc. Organizăm o sărbătoare a fotbalului, nimic altceva", a spus Kallen.

El a respins posibilitatea ca meciurile programate în Ucraina să se dispute în Germania, apreciind că un astfel de transfer "nu se poate realiza în așa de puțin timp".

O serie de voci au solicitat vineri, în Uniunea Europeană (UE), organizatorilor Campionatului European de fotbal în Ucraina și Polonia să acorde atenție cazului opozantei ucrainene Iulia Timoșenko, însă UEFA a apărat competiția de la Kiev. Președintele UEFA, Michel Platini, a apărat desfășurarea Euro-2012 în Ucraina, în pofida criticilor cu privire la problemele de democrație din această țară.

Timoșenko, în vârstă de 51 de ani, a fost condamnată în octombrie la șapte ani de închisoare pentru abuz de putere. Ea suferă de dureri la spate, iar la sfârșitul săptămânii trecute a intrat în greva foamei pentru a denunța ceea ce, în opinia sa, constituie o răzbunare personală din partea președintelui Viktor Ianukovici, ales în 2010, și pentru a protesta față de "reprimarea politică" și violențelor la care a fost suspusă în închsioare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 07 Februarie 2012
Stire din Eveniment : Polar Arena!
Pagina a fost generata in 0.3862 secunde