La hotelul "Vega", din Mamaia

Afacerile turismului de croazieră se leagă și dezleagă în spatele ușilor închise

306
Afacerile turismului de croazieră se leagă și dezleagă în spatele ușilor închise - 9cd8ada4b4da6ef86c6f25a40b1daa62.jpg
Hotelul "Vega", din Mamaia, pare o redută. Nici ziariștii nu au acces fără acreditare. Măsurile speciale de securitate asigură liniștea celor 100 de delegați prezenți la cea de a 36-a ediție a adunării generale a Asociației Porturilor de Croazieră Mediteraneene - MedCruise. Este una dintre cele mai importante reuniuni internaționale găzduite de orașul-port Constanța și prima pe tema turismului pe apă.

"Forța de ordine" de la barieră mă găsește pe un tabel și sunt condus de un însoțitor la sala de confe-rințe. Suntem vreo zece ziariști. Foarte puțini, dacă avem în vedere prezența presei la alte evenimente. Nu e vorba de crime, accidente, violuri și scandal, așa că subiectul nu interesează.
La "prezidiul" conferinței de presă s-au aliniat Giovanni Spadoni, președintele MedCruise, Carla Salvado - vicepreședinte, Snijezana Papes - directorul de comunicare al asociației și Andreea Nistor - directorul comercial al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța.
Organizatorii punctează principalele coordonate ale reuniunii din Constanța, care se derulează în intervalul 2 - 4 iunie. La adunare participă 60 de organizații membre, reprezentând 80 de porturi, din Mediterana, Adriatica, Marea Neagră și Oceanul Atlantic. Sunt prezenți și directorii executivi ai unor linii majore de croazieră, precum Louis Cruises, Costa Cruises, Royal Caribbean Cruises, MSC Cruises, Thomson Cruises și Princess´ Cruices.
După deschiderea oficială a reuniunii, din data de 3 iunie, în timp ce delegații discută în spatele ușilor închise, reprezentanții liniilor de navigație "inspectează" facilitățile portului Constanța și vizitează orașul.
După-amiaza este dedicată întâlnirilor private, menite să pună cap la cap afacerile, să conecteze liniile de croazieră din spațiul mediteranean cu ofertele de turism de pe uscat și așa mai departe.
Ziua de 4 iunie este rezervată dezbaterilor pe problemele ridicate de porturile de destinație ale liniilor de croazieră și contactelor de afaceri. După-amiază are loc Black Sea Forum, o reuniune destinată dezvoltării itinerariilor de croazieră din zona Mării Negre. Porturile Constanța, Soci, Sevastopol, Batumi și Odesa sunt interesate să dezvolte industria turistică și au posibilitatea să pună bazele unei strategii comune.
În acest an, 60 de nave de pasageri vizitează portul Constanța, mai multe decât în 2009. Pentru a atrage mai mulți turiști, conducerea CNAPMC va propune diminuarea de la 5 euro la 2,5 euro a tarifului pe pasager aplicat navelor maritime.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6196 secunde