Agricultură, energie, bursă. INFO economic

97
Agricultură, energie, bursă. INFO economic - 1-1682241272.jpg

Articole de la același autor

l „Situaţia legată de cerealele provenite din Ucraina este o problemă de comerţ, nu neapărat de agricultură, şi nu cred că responsabilitatea trebuie aruncată 100% în spatele ministrului Agriculturii, pentru că nu acesta face comerţ”, este de părere ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

În opinia sa, Ucraina trebuie ajutată în continuare, dar trebuie găsite în acelaşi timp soluţii ca fermierii români să nu fie păgubiţi din cauza importurilor de cereale din Ucraina.

l Delgaz Grid, compania de distribuţie a grupului E.ON România, va începe, în luna mai, în poligonul de instruiri de la Mediaş, testele din cadrul proiectului 20HyGrid, prin care îşi propune să valideze la nivel naţional utilizarea soluţiei tehnologice bazate pe amestecul a 23% hidrogen cu gaze naturale.

Compania subliniază că în România este esenţial să se elaboreze un cadru legislativ şi de reglementare adecvat, precum şi scheme de sprijin/programe de finanţare pentru a susţine investiţiile necesare implementării tehnologiilor cu hidrogen.

l Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere pe aproape toţi indicii şedinţa de tranzacţionare de vineri, iar valoarea schimburilor s-a cifrat la 580,175 milioane lei (117,442 milioane de euro), din care 556,353 milioane de lei (112,620 milioane de euro) au fost obligaţiuni. Indicele principal BET s-a depreciat cu 0,23%, până la 12.396,70 puncte, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la Bursă, a consemnat o scădere cu 0,21%. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4198 secunde