Agricultură: Sprijin pentru achitarea energiei electrice consumată în irigaţii

199
Agricultură: Sprijin pentru achitarea energiei electrice consumată în irigaţii - 42474174679308794952625446364934-1707476790.jpg

Articole de la același autor

Veşti bune pentru fermierii constănţeni. Guvernul a aprobat, în cadrul ultimei şedinţe, Hotărârea de Guvern ce modifică alineatul (5) al articolului 81 din Normele metodologice de aplicare a Legii îmbunătăţirilor funciare nr. 138/2004, iar prin aprobarea acestui act normativ, se stabileşte modalitatea de decontare a cheltuielilor, în cotă de până la 50%, aferente consumului de energie electrică, necesare funcţionării agregatelor sau echipamentelor pentru irigaţii, care se suportă de la bugetul de stat, cheltuieli înregistrate în anul anterior şi neplătite, din sumele alocate pentru anul următor.

„În acest mod, în funcţie de valoarea maximă a plafonului anual alocat cu această destinaţie, se stabileşte procedura de aprobare, prin ordin al ministrului Agriculturii şi dezvoltării rurale, a cotei de până la 50%, fără a limita la anul în curs, fiind creată posibilitatea decontării cheltuielilor din anul anterior din bugetul alocat pentru anul următor.

Soluţia legislativă privind decontarea pentru anul 2023 din bugetul alocat pentru anul 2024 are în vedere redresarea economică a producătorilor, urmare a lipsei resurselor financiare necesare pentru continuarea activităţilor agricole şi generarea riscului de a fi în imposibilitatea de achitare a datoriilor către furnizori, salarii, credite, utilităţi, la termenele scadente”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Agriculturii.

Astfel, prin decontarea cheltuielilor aferente consumului de energie electrică pentru irigaţii pentru anul 2023, este vizată diminuarea efectelor fenomenului de secetă asupra producţiei agricole, cât şi pentru reducerea impactului asupra anului agricol următor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4594 secunde