Ajutoare pentru crescătorii de vaci de lapte și de porcine

402
Ajutoare pentru crescătorii de vaci  de lapte și de porcine - ajutoare-1463669569.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a aprobat ajutoarele excepționale cu caracter temporar acordate fermierilor din sectorul creșterii animalelor. Fermierii care vor beneficia de ele sunt crescătorii de vaci de lapte și cei de porcine. Pentru a beneficia de sprijin, producătorii pot dovedi că sunt în activitate și prin oferta scrisă de a contracta făcută de un prim-cumpărător, valabilă la data depunerii solicitării și a cel puțin unui document fiscal care să ateste livrarea laptelui, aferent ofertei de a contracta.

Pentru situația în care sumele cuvenite producătorilor eligibili din sectorul laptelui și produselor lactate, fie depășesc, fie nu epuizează plafonul alocat sectorului, actul normativ reglementează modul de repartizare a diferenței în deficit sau exces, în cadrul aceluiași sector, către aceiași beneficiari eligibili, recalculându-se cuantumul unitar alocat pe beneficiar sau pe cantitatea de producție realizată în perioada de referință.

Perioada în care fermierii pot depune cereri este stabilită între 30 mai – 6 iunie 2016, în vederea distribuirii întregii sume către beneficiarii eligibili. Pentru obținerea ajutoarelor financiare producătorii agricoli depun cererea la centrul județean al APIA, însoțită de documente specifice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5914 secunde