Ajutor de stat de 200 de milioane euro pentru IMM-uri

197
Ajutor de stat de 200 de milioane euro pentru IMM-uri - ajutordestat-1473439765.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat (ajutor individual sau ajutor de minimis), pentru între-prinderile mici și mijlocii, în valoare totală de 900 de milioane de lei, aproximativ 200 de milioane euro.


Schema de ajutor de stat este concepută ca program multianual, până în anul 2020, cu finanțare de la bugetul de stat, iar selecția bene-ficiarilor ajutorului de stat se face prin înscriere anuală, în limita bugetului alocat prin legea bugetului de stat și cu respectarea unor condiții de eligibilitate.


Schema este elaborată pentru perioada 2017-2020. Data estimată la care va intra în vigoare această schemă este luna octombrie 2016, iar perioada estimată în care se vor efectua plățile ajutorului de stat este 2017-2023.


Alocația de la buget se acordă pentru credite de angajament pen-tru emiterea de acorduri de finanțare aferente perioadei 2017 - 2020 și pentru credite bugetare pentru plata ajutorului de stat în intervalul 2017-2023.


Sumele necesare derulării acestei scheme vor fi alocate anual, din bugetul de stat, începând cu anul 2017, bugetul anual maxim al schemei fiind de 225 milioane lei (aproximativ 50 de milioane euro).


Ajutorul de stat se acordă între-prinderilor sub formă de sume neram-bursabile, în raport cu cheltuielile eligibile și în limita maximă ad-misă. Beneficiarul ajutorului de stat trebuie să asigure cofinanțarea investiției fie prin resurse proprii, fie prin finanțare externă, sub o formă care să nu facă obiectul niciunui alt ajutor public.


Se estimează că 200 de bene-ficiari vor primi aceste ajutoare financiare și se preconizează că rezultatele obținute prin acordarea acestor ajutoare vor conduce la creșterea numărului locurilor de muncă nou create, creșterea în-casărilor la bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale din taxele și impozitele aferente salariilor, precum și din alte impozite și taxe, dar și creșterea volumului de investiții străine în România, precum și în cadrul regiunilor defavorizate.


Administratorii schemelor de ajutor de stat destinate IMM-urilor sunt oficiile teritoriale pentru IMM-uri și cooperație, structuri în subordinea Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, finanțate prin bugetul ministerului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8436 secunde