ANAF implementează Strategia Națională Anticorupție 2016-2020

688
ANAF implementează Strategia Națională Anticorupție 2016-2020 - anafstrategiaanticoruptie-1488471544.jpg

Articole de la același autor

Prin Hotărârea Guvernului nr. 583/2016, a fost aprobată Strategia Națională Anticorupție 2016-2020, împreună cu seturile de indicatori de performanță, riscurile asociate obiectivelor și măsurilor din strategie și sursele de verificare, inventarul măsurilor de transparență instituțională și de prevenire a corupției, a indicatorilor de evaluare, precum și standardele de publicare a informațiilor de interes public.


Prin intermediul Strategiei Naționale Anticorupție se promovează integritatea, printr-o riguroasă punere în practică a cadrului normativ, în vederea prevenirii faptelor de corupție. 


Având în vederea atribuțiile Agenției Naționale de Administrare Fiscală, pentru transpunerea prevederilor Strategiei Naționale Anticorupție a fost elaborat proiectul de ordin privind aprobarea implementării acesteia, astfel:


- Seturile de indicatori de performanță, riscurile asociate obiectivelor și măsurilor din strategie și sursele de verificare, denumite în continuare Plan de integritate, prevăzut în anexa nr. 1.


- Inventarul măsurilor de transparență instituțională și de prevenire a corupției, precum și indicatorii de evaluare la nivelul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, prevăzut în anexa nr. 2.


- Standardul general de publicare a informațiilor de interes public, prevăzut în anexa nr.3.


Prin planul de integritate se dorește detalierea măsurilor din strategie, aplicabile Agenției Naționale de Administrare Fiscală, în funcție de riscurile, vulnerabilitățile și nevoile de intervenție specifice care au fost identificate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 11 Februarie 2017
Stire din Economie : Pulsul economiei românești
Pagina a fost generata in 0.5139 secunde