Apartamentele din Constanța nu mai dau semne de ieftinire

681
Apartamentele din Constanța nu mai dau semne de ieftinire - blocuri9-1363104326.jpg

Articole de la același autor

Foarte mulți constănțeni așteaptă în continuare scăderi de prețuri în cazul apartamentelor scoase la vânzare. Din păcate pentru ei, piața pare că începe să se calmeze, sau cel puțin așa arată analizele de la nivelul municipiului Constanța. Creșterile de preț, și aici ne referim la prețul mediu, nu sunt semnificative și pot fi generate poate doar de un val de locuințe scoase la vânzare cu ceva pretenții mai mari, însă chiar și așa se observă, încă de la începutul anului, că s-a pus frână scăderilor de preț.

Potrivit indicelui calculat de imobiliare.ro, în Constanța apartamentele s-au scumpit în ultima lună cu 1%, până la valoarea de 874 de euro pe metru pătrat (preț mediu), diferența față de februarie 2012 fiind totuși de 4,7%, în scădere. Locuințele din blocurile vechi s-au apreciat în ultima lună cu 0,6%, de la 861 la 866 de euro pe metru pătrat. Față de aceeași perioadă a anului trecut, prețul actual este cu 5,3% mai mic.

Orașul de la malul mării a consemnat scumpiri și pe segmentul locuințelor noi. Prețurile acestora au crescut în ultima lună cu 2,5%, de la 882 la 904 euro pe metru pătrat util. Diferența față de aceeași perioadă a anului trecut este de 2,9%, de asemenea în scădere.

Noua Casă încă nu scoate din cursă apartamentele vechi

Această ușoară creștere a prețului mediu se observă și la nivel național. Potrivit indicelui calculat de portalul imobiliar, în luna februarie apartamentele noi și vechi din întreaga țară s-au apreciat cu 0,5%, de la 968 la 973 de euro pe metru pătrat (preț mediu); diferența față de perioada similară a anului trecut este de 1,3%.

"Trendul general crescător al prețurilor consemnat luna trecută a fost dictat, într-o proporție însemnată, de scumpirile consemnate de locuințele din blocurile construite înainte de 1990. În ciuda discuțiilor legate de lansarea programului Noua Casă, care ar urma să scoată apartamentele vechi din cursa finanțărilor co-garantate de către stat, proprietarii unor astfel de imobile nu se arată deloc dispuși să-și reducă pretențiile. Chiar dimpotrivă", spun specialiștii portalului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4148 secunde