APIA eliberează adeverinţe pentru crescătorii de animale care vor să acceseze credite

103
APIA eliberează adeverinţe pentru crescătorii de animale care vor să acceseze credite - 1-1680010192.jpg

Articole de la același autor

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) eliberează, începând de marţi, 28 martie, adeverinţe pentru crescătorii de animale, beneficiari ai măsurii DR 06 - Bunăstarea animalelor, care intenţionează să acceseze credite în vederea finanţării activităţilor curente, de la instituţiile bancare şi nebancare ce au încheiat convenţii cu APIA, pentru anul de angajament 2023, a anunţat instituţia de plăţi.

Potrivit convenţiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverinţă prin care confirmă că acesta a depus cerere de plată aferentă anului de angajament 2023, pentru DR 06 - Plăţi în favoarea bunăstării animalelor - pachetul a) porcine sau pachetul b) păsări.

Prin adeverinţă, se confirmă valoarea de 85% din suma solicitată în cererea de plată aferentă anului de angajament 2023.

Valoarea creditului va fi de până la 90% din suma înscrisă în adeverinţa cuvenită beneficiarului pentru Plăţile privind bunăstarea animalelor, anul de angajament 2023.

Potrivit sursei citate, Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN - SA (FGCR) şi Fondul Naţional de Garantare a Creditului pentru întreprinderi Mici şi Mijlocii IFN - SA (FNGCIMM) garantează maximum 80% din valoarea fiecărui credit acordat de bănci fermierilor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9133 secunde